Meander Centrum voor oncologische zorg

Met de ingrijpende ziekte kanker krijgt 1 op de 3 mensen te maken. Voor topzorg bij veel vormen van kanker staan er gespecialiseerde teams voor u klaar in Meander Centrum voor oncologische zorg.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit zorg door ervaren specialisten
  • Alle zorg bij kanker op 1 vertrouwde plek
  • Gebruik van de nieuwste inzichten en technieken

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Meander Centrum voor oncologische zorg in Meander Medisch Centrum

Wanneer u hoort dat u (misschien) kanker heeft, gaan u en uw naasten een spannende tijd tegemoet. Bij Meander vinden wij het belangrijk u zo goed mogelijk te steunen. Naast het bieden van hoge kwaliteit zorg, staat luisteren naar uw wensen voorop. Zodat u zich zo prettig mogelijk en gehoord voelt voor, tijdens en na het behandeltraject.

Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunt u bij ons terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om u de beste zorg te kunnen geven. Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken we samen, want de zorg passen wij aan op uw wensen en behoeften. Daarbij werken we ook samen met specialisten uit het academisch ziekenhuis en andere ziekenhuizen in de regio, via de expertteams binnen Oncomid

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Zowel binnen als buiten Meander. Want bij kanker staat u er niet alleen voor. Als u wilt weten welke hulp het beste past bij uw persoonlijke situatie, kunt u terecht bij onze ondersteuningsconsulenten.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8,6
Kwaliteit en veiligheid
Foto van De heer Muntslag
De heer Muntslag
“Mijn arts is er één uit duizenden. Ik was erg ziek, maar met volle overtuiging zei ze: 'We gaan er alles aan doen om u beter te maken.' Dat gaf me zoveel kracht.”

Webinar: 'Wat is kanker?'

Artsen van Meander en het UMC Utrecht gaan in op vragen als ‘wat is kanker nu eigenlijk?', ’welke beeldvormende onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk?’, ‘wat is bestraling?’ en ‘welke medicijnen kun je krijgen?’.

Bekijk het webinar

Ervaringsverhalen over de ondersteuningsconsulent Oncologie

Ank en Ria hadden na hun behandeling veel steun aan de ondersteuningsconsulenten Oncologie van Meander Medisch Centrum. Lees hun ervaringen met de ondersteuningsconsulent.

Lees verder
Flyer Zing je Sterk
2 februari 2023

Wishful Singing en Meander introduceren ‘Zing je Sterk’

Het online programma Zing je Sterk, een samenwerking met Wishful Singing, draagt met behulp van adem-, zang- en ontspanningsoefeningen bij aan de kwaliteit van leven van patiënten met kanker en zij die recent hun behandeling hiervoor hebben afgerond. Lees verder

31 mei 2023 | 9.00 - 10.45 | St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Bijeenkomst 'Fit tijdens en na de behandeling van borstkanker'

Op woensdag 31 mei vindt in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht een interactieve bijeenkomst plaats voor (ex-)patiënten met borstkanker. Er worden tips en adviezen besproken om een goede fysieke conditie te krijgen en deze te behouden. Lees verder