Meander Centrum voor oncologische zorg

Met de ingrijpende ziekte kanker krijgt 1 op de 2 mensen te maken. Meander wil de beste oncologische zorg bieden, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de patiënt en volgens de nieuwste inzichten. Voor topzorg bij veel vormen van kanker staan er gespecialiseerde teams voor u klaar in Meander Centrum voor oncologische zorg.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit zorg door ervaren specialisten
  • Alle zorg bij kanker op 1 vertrouwde plek
  • Gebruik van de nieuwste inzichten en technieken

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Meander Centrum voor oncologische zorg in Meander Medisch Centrum

Wanneer u hoort dat u (misschien) kanker heeft, gaan u en uw naasten een intensieve en spannende tijd tegemoet. Bij Meander vinden wij het belangrijk u zo goed mogelijk te steunen. Naast het bieden van de beste zorg, staat luisteren naar uw wensen voorop. Het doel is dat u zich zo prettig mogelijk en gehoord voelt voor, tijdens en na uw behandeling.

Gericht op ontmoeting

Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker kunt u bij ons terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werkt een team van verschillende specialisten, verpleegkundigen en ondersteunende medewerkers samen om u de beste zorg te geven. Het Centrum voor oncologische zorg is een plek die gericht is op ontmoeting: tussen patiënt en de zorgverleners, patiënten onderling en tussen zorgverleners onderling.

Samenwerking in een team

De behandeling van kanker is complex. Daarom bespreken we in een team van artsen en verpleegkundig specialisten welke behandeling voor u het meest passend is. Dit doen wij volgens de nieuwste medische inzichten. Daarbij werken we in Meander nauw samen met specialisten uit het academisch ziekenhuis en andere ziekenhuizen in de regio in de expertteams van Oncomid.

Zorg op maat

Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken we samen, want de zorg passen wij aan op uw wensen en behoeften. Samen met u kijken we welke behandeling het best past bij uw persoonlijke situatie. Dit noemen we samen beslissen.

Foto van De heer Muntslag
De heer Muntslag
“Mijn arts is er één uit duizenden. Ik was erg ziek, maar met volle overtuiging zei ze: 'We gaan er alles aan doen om u beter te maken.' Dat gaf me zoveel kracht.”

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.


Lees verder

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8,5
Kwaliteit en veiligheid
8 april 2024

Meander opent nieuwe unit voor hematologische intensieve ambulante zorg

Meander Medisch Centrum opent vanaf 8 april een nieuwe unit voor Hematologische Intensieve Ambulante Zorg (HIAZ). Deze unit voor dagbehandeling is bestemd voor patiënten met bloed- of lymfeklierkanker. Zij krijgen twee tot drie keer per week hematologische zorg in dagbehandeling. Deze ambulante zorg op de dagbehandeling voorkomt opname in het ziekenhuis en verbetert de kwaliteit van leven van patiënten. Lees verder