Immuuntherapie (Immunotherapie)

Immuuntherapie, ook wel immunotherapie genoemd, is een behandeling tegen kanker. Het versterkt het immuunsysteem (afweersysteem) zelf de kankercellen te kunnen herkennen als lichaamsvreemd en te kunnen aanvallen.

Terug

Immuuntherapie (Immunotherapie) in Meander Medisch Centrum

Immuuntherapie gebruiken we bij verschillende soorten kanker. Bij deze behandeling krijgt u medicijnen die het immuunsysteem ondersteunen en actiever maken. Zo kan uw lichaam zelf de kankercellen herkennen als lichaamsvreemd, aanvallen en tumoren afremmen. Vaak wordt immuuntherapie gecombineerd met bijvoorbeeld een operatie of chemotherapie. Als er bij een behandeling nog kankercellen zijn achtergebleven, kan immuuntherapie deze nog vernietigen. 

Als de kanker niet meer te genezen is, kan immuuntherapie ook werken. Zo kunnen we mogelijk uw leven verlengen en zorgen dat u minder klachten heeft. Onze oncologisch specialisten werken nauw samen binnen het Meander Centrum voor Oncologische Zorg. Bij ons bent u dan ook in de beste handen.

Video: Wat is immunotherapie?

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Lees verder