Afspraak maken voor bloedafname

U kunt alléén op afspraak langskomen voor bloedafname. Maak hier online uw afspraak. Lukt het niet om online een afspraak te maken of heeft u vragen? Bel 033 - 850 84 00, maandag tot en met vrijdag tussen 8.00-16.30 uur.

Terug

Vul onderstaand formulier in om uw afspraak te maken.

Wat neemt u mee?

Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

 • Bent u verwezen door uw huisarts of verloskundige?
  U neemt een digitaal aanvraagformulier mee.
 • Bent u verwezen door een specialist van Meander?
  U neemt géén aanvraagformulier mee.
 • Bent u verwezen door een specialist van een ander ziekenhuis, CBR of GGZ Centraal?
  U neemt een papieren aanvraagformulier mee.
 • Bent u verwezen voor DNA-onderzoek of een NIP-Test?
  U neemt een papieren aanvraagformulier mee.

Zorg dat u het aanvraagformulier direct kunt laten zien als u zich meldt op de priklocatie.

Bijzonderheden

 • Bekijk de openingstijden en adressen van alle priklocaties. Bent u cliënt van GGz Centraal of de Trombosedienst? Dan kunt u alleen op de locaties terecht waar dit bij vermeld staat.
 • Komt u met uw kind bloedprikken? Op de Maatweg in Amersfoort hebben we een speciale kamer die kindvriendelijk is ingericht. Om kinderen voor te bereiden op bloedafname is er de Prik! app van het WKZ.
 • Komt u voor bloedafname voor de NIP-Test? Dit is mogelijk op de volgende bloedafnamelocaties: Amersfoort Maatweg, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Zorgplein Soest. Vanwege Pasen kunnen op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart geen NIP-Testen worden afgenomen.
 • Komt u voor bloedafname voor een glucosetolerantietest? Dan kunt u terecht op een van de locaties van Meander in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden of Nijkerk en prikpunt Zorgplein Soest.
 • Ga voor het maken van een afspraak voor maandag, woensdag of vrijdag op priklocatie De Heelkom in Achterveld naar de website: www.heelkom.nl.

Afspraak afzeggen

Wilt u uw afspraak afzeggen, mail naar annulerenbloedafname@meandermc.nl.

Vragen?

Lukt het niet om online een afspraak te maken of heeft u vragen? Bel 033 - 850 84 00, maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 -16.30 uur.

Het is niet mogelijk om telefonisch eerder een afspraak te maken. Het is momenteel druk bij de bloedafname. Vooral op de Maatweg in Amersfoort. Ga daarom naar een prikpunt bij u in de buurt. Bij de Service Apotheek Hoogland, dicht bij het ziekenhuis, kunt u wel snel terecht.

This portlet is not configured, or the settings are incorrect. Use "Edit Shared Settings" to select an application, or contact your administrator for assistance.
The form you are attempting to access is unavailable. Try again later, or contact a system administrator for assistance.
Loading...