1. 30 november 2021

  Meander behaalt maximale score voor plaatsen knieprotheses in onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen

  De orthopedisch chirurgen van Meander Medisch Centrum hebben in het jaarlijkse onderzoek van Elsevier, dat tegenwoordig EW Magazine heet, naar de beste ziekenhuizen de maximale score behaald voor het plaatsen van een knieprothese. Meander is daarmee een van de winnaars van dit jaar.

 2. 29 november 2021

  Behandeling met nieuwe niersteenvergruizer minder gevoelig voor patiënt

  Meander Medisch Centrum heeft sinds begin november een nieuwe niersteenvergruizer. Patiënten die nierstenen hebben en hier veel klachten van ondervinden, kunnen de nierstenen door de uroloog laten verwijderen. Dit kan via een operatie, maar meestal kunnen de nierstenen vergruisd worden. De behandeling met de niersteenvergruizer in Meander behoort met de komst van het nieuwe apparaat tot de modernste in Nederland.

 3. 26 november 2021

  Fase 2D in Nederland: wat betekent dat voor de zorg in Meander?

  Vandaag, vrijdag 26 november, heeft minister Hugo de Jonge fase 2D afgekondigd en de Nederlandse ziekenhuizen verzocht zoveel mogelijk kritiek planbare zorg af te schalen. Dit betreft alle zorg waarvan het medisch aanvaardbaar is dat deze een aantal weken tot maanden wordt uitgesteld. Hiermee ontstaat er maximale capaciteit voor de opvang en behandeling van coronapatiënten. Wat betekent fase 2D voor de zorg en operaties in Meander?

 4. 24 november 2021

  Banenmarkt voor verpleegkundigen

  Op donderdag 2 december en dinsdag 7 december 2021 organiseert Meander een Banenmarkt voor verpleegkundigen. De Banenmarkt wordt georganiseerd om verpleegkundigen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met Meander in het algemeen en met de afdelingen die op zoek zijn naar nieuwe collega’s in het bijzonder.

 5. 22 november 2021

  Meander biedt baanbrekende behandeling tegen uitgezaaide prostaatkanker aan

  De nucleair geneeskundigen van Meander Medisch Centrum hebben de eerste behandelingen met Lutetium-177-PSMA uitgevoerd. Dit is een nieuwe behandeling voor patiënten met uitgezaaide prostaatkanker, voor wie geen andere behandeling meer beschikbaar is. Lutetium is een radioactieve stof en wordt opgenomen door de kankercellen, waardoor deze afsterven. De therapie is de afgelopen jaren getest in een groot internationaal onderzoek. Meander is, na het Antoni van Leeuwenhoek, het tweede ziekenhuis in Nederland dat deze therapie op reguliere basis kan toepassen met vergoeding door de zorgverzekeraar.

 6. 19 november 2021

  Meander sluit vier operatiekamers door toename coronapatiënten

  Het hoge aantal besmettingen in Nederland en de wijde regio Amersfoort zal naar verwachting leiden tot een toename van het aantal coronapatiënten in Meander Medisch Centrum. Het ziekenhuis houdt rekening met de opvang en behandeling van meer dan 50 coronapatiënten verdeeld over de verpleegafdelingen en de Intensive Care. Momenteel verblijven er 37 coronapatiënten in Meander waarvan er 7 op de IC liggen. Deze toename van coronapatiënten zal gevolgen hebben voor de reguliere zorg in Meander.

 7. 15 november 2021

  Meander biedt patiënten met prostaatkanker zenuwsparende operatie middels Neurosafe methode

  November is prostaatkankermaand. In het Meander Prostaatcentrum Midden Nederland wordt bij een prostaatverwijderingsoperatie indien mogelijk de zogenaamde Neurosafe techniek toegepast. De Neurosafe techniek is een operatietechniek die bedoeld is om tijdens de operatie zoveel mogelijk zenuwen te sparen. Deze zenuwen zijn van belang voor het behoud van continentie en erectiele functie. De techniek is ontwikkeld in de Martini kliniek in Hamburg, een hoog aangeschreven prostaatkankerkliniek in Duitsland, en Meander is een van de weinige centra in Nederland die deze techniek toepast.

 8. 12 november 2021

  Meander en de Da Vinci kliniek werken succesvol samen bij behandeling van diabetische voeten

  Zondag 14 november is het Wereld Diabetesdag. Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte en het aantal patiënten met diabetes groeit de afgelopen jaren explosief. Diabetespatiënten kunnen in Meander Medisch Centrum terecht voor behandeling. Als gevolg van diabetes kunnen patiënten wondjes aan de voet krijgen. Anderhalf jaar geleden heeft Meander het diabetische voetenspreekuur overgedragen aan de Da Vinci Kliniek, een focuskliniek voor complexe wondgenezing en hyperbare zuurstoftherapie. Zij houden spreekuur in Meander en werken hierbij nauw samen met de specialisten van Meander. De reacties op en resultaten van deze speciale samenwerking zijn tot op heden erg positief.

 9. 5 november 2021

  Meander scherpt maatregelen aan

  Het aantal coronabesmettingen loopt in rap tempo op en ook in Meander zien we het aantal coronapatiënten toenemen. Daarom is het vanaf zaterdag 6 november voor patiënten, bezoekers, begeleiders en medewerkers in Meander weer verplicht om een mondneusmasker te dragen. Dit geldt voor alle openbare ruimtes, zoals de Laan, wachtruimtes, liften en verpleegafdelingen. Bezoekers wordt verzocht ook een mondneusmasker te dragen op de patiëntenkamer.

 10. 4 november 2021

  Nieuwe website en patiëntenportaal voor Meander Medisch Centrum

  U heeft het vast al gezien; de website van Meander Medisch Centrum zit in een nieuw jasje. Na maanden voorbereiding presenteren we vandaag onze nieuwe site. Een mooi en belangrijk moment waar we erg naartoe hebben geleefd. Ook het patiëntenportaal MijnMeander is vernieuwd.

 11. 15 oktober 2021

  Wetenschapssymposium bouwt brug tussen medisch en verpleegkundig onderzoek

  Op donderdag 14 oktober vond het Wetenschapssymposium van Meander plaats. Dit jaar vanwege corona geheel digitaal. Deze editie hebben naast medisch onderzoekers, ook verpleegkundigen en paramedici hun onderzoeken kunnen presenteren.

 12. 14 oktober 2021

  Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend

  Op woensdag 13 oktober is het Meander Centrum voor oncologische zorg officieel geopend. Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander, Menno Tigelaar, locoburgemeester en wethouder Amersfoort, Frank de Reij, CEO van Meander, Judith Herder, longarts in Meander en Monica Bronsgeest, patient advocate Borstkankervereniging Nederland, onthulden een beeld dat geschonken is door kunstenaar Kees Verwey.

 13. 8 oktober 2021

  Meander biedt IVF-puncties onder sedatie aan

  Wanneer een gewenste zwangerschap uitblijft, kan IVF of ICSI soms uitkomst bieden. In Meander Medisch Centrum kunnen vrouwen met een onvervulde kinderwens samen met hun partner terecht op de polikliniek Fertiliteit.

 14. 1 oktober 2021

  Dietrich van Gorsel nieuwe CFO Meander Medisch Centrum

  De Raad van Toezicht van Meander Medisch Centrum heeft Dietrich van Gorsel (39) per 1 oktober benoemd als CFO in de Raad van Bestuur. Van Gorsel is sinds 2017 werkzaam in Meander als manager Finance & Control. Sinds 1 maart jl. was hij al op tijdelijke basis toegetreden tot de Raad van Bestuur.

 15. 13 september 2021

  Meander Centrum voor oncologische zorg geopend

  Vandaag, maandag 13 september 2021, zijn de eerste patiënten ontvangen in het Meander Centrum voor oncologische zorg. In het gespecialiseerde centrum kan Meander Medisch Centrum nog betere zorg geven aan patiënten met kanker. Het Centrum voor oncologische zorg is gevestigd in het E-gebouw (het voormalige Symforagebouw) aan de achterzijde van het ziekenhuis in Amersfoort.

 16. 10 september 2021

  Geboortezorg onder druk, intensieve regionale samenwerking

  De aanhoudend hoge werkdruk in de ziekenhuizen en een geboortegolf leiden tot hoge druk op de capaciteit in de geboortezorg in de regio Utrecht. In de hele keten van kraamzorg, eerstelijns verloskundigen, ambulancedienst en ziekenhuizen is de druk duidelijk voelbaar.

 17. 9 september 2021

  Honderdste aanmelding voor ondersteuningsconsulenten

  Een mooie mijlpaal voor ondersteuningsconsulenten Marianne van Dam en Diane Brons. Sinds maart dit jaar helpen zij in Meander patiënten en hun naasten bij het vinden van de juiste ondersteunde zorg na de diagnose kanker. Afgelopen week hebben zij de honderdste aanmelding ontvangen.

 18. 25 augustus 2021

  Meander ondertekent samenwerkingsconvenant Palliatieve Zorg

  Meander Medisch Centrum heeft, samen met 17 andere organisaties uit de regio Eemland, binnen het Netwerk Palliatieve Zorg een samenwerkingsconvenant getekend.