Huisregels

De medewerkers van Meander willen zich samen met patiënten en bezoekers inzetten voor een veilige sfeer. Daarom gelden er voor iedereen in dit ziekenhuis de volgende huisregels.

Terug

Foto, film, geluidsopname

  • Wilt u een foto, film of geluidsopname maken en komen daarbij medewerkers en/of patiënten in beeld? Dit mag alleen als u tevoren uitdrukkelijk toestemming heeft gevraagd en gekregen van het ziekenhuis. Lees meer op de pagina over privacy.
  • Voor foto's en filmopnames tijdens een bevalling gelden speciale regels. Deze zijn te vinden op de pagina geboortefotografie.

Bezoek

  • Bezoek is van harte welkom tijdens de bezoektijden.
  • Op de eenpersoonskamers bepaalt de patiënt zelf hoeveel bezoekers hij of zij wil ontvangen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de patiënt voldoende rust krijgt om goed te herstellen.

Identiteits- en zorgverzekeringsbewijs verplicht

Iedere bezoeker in het ziekenhuis moet zich kunnen legitimeren, ook kinderen. Onze medewerkers legitimeren zich met hun personeelspas met foto.

Infectiepreventie

In Meander doen we er alles aan om te zorgen dat bacteriën en virussen zich niet verspreiden in het ziekenhuis. Bepaalde bacteriën en virussen kunnen infecties bij kwetsbare patiënten veroorzaken. Lees:

Respectvol, gastvrij en veilig

Wij doen er alles aan om u respectvol, gastvrij en veilig te ontvangen. Agressie, vernieling, diefstal en overlast passen niet in dit ziekenhuis. Als patiënt mag u erop rekenen dat onze medewerkers u met respect behandelen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook.

Roken, alcohol en drugs

  • Meander Medisch Centrum stimuleert een gezonde levensstijl van medewerkers, patiënten en bezoekers. Daar past roken niet bij. Daarom is de directe omgeving van onze ziekenhuizen in Amersfoort en Baarn rookvrij. Lees meer op de pagina Rookvrij ziekenhuis.
  • Gebruik van alcohol en/of drugs en het onder invloed zijn hiervan, is niet toegestaan in het ziekenhuis.