PET-CT-scan

Een PET-CT-scan is een onderzoek waarbij de PET-scan en CT-scan in 1 apparaat gecombineerd zijn. Hierdoor kunnen we afwijkingen in een vroeg stadium in beeld brengen. Uw specialist kan zo een betere diagnose stellen en met deze uitslagen een geschikte behandeling kiezen.

Terug

PET-CT-scan in Meander Medisch Centrum

Voor de PET-scan krijgt u via een infuus een licht radioactieve stof in uw bloed ingespoten. Bijvoorbeeld de stof FDG. Deze stof moet 50 minuten inwerken. U ligt in een bed onder een deken. U beweegt zo min mogelijk en probeert te ontspannen.  Als de stof ingewerkt is, starten we het onderzoek. We maken met hetzelfde apparaat een CT scan en een PET scan. We combineren dan de beelden van beide scans.

Hierdoor is beter te zien waar de radioactieve stof in uw lichaam is opgenomen. De radioactieve stof is niet gevaarlijk en verdwijnt binnen enkele uren weer uit uw lichaam. De stof heeft geen bijwerkingen.

Bij Meander zorgen we ervoor dat u goed bent voorbereid. Daarom vragen wij u om de informatie over uw onderzoek goed door te lezen. Zo is het vaak voor een PET-CT-scan nodig om nuchter te blijven. Wij vragen u ook om voor dit onderzoek op tijd aanwezig te zijn. De radioactieve stof wordt namelijk speciaal voor u klaargemaakt en is maar kort houdbaar.

PET-CT bij Nucleaire Geneeskunde Meander

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Vaak is het noodzakelijk om nuchter te zijn voor een PETCT-scan. Meander maakt het u graag gemakkelijk met heldere informatie in onze folders. Heeft u suikerziekte? Bespreek de extra voorbereiding die nodig is dan met uw specialist.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.