aandachtsgebied

Darmkanker

Bij het vermoeden op darmkanker is vlug duidelijkheid krijgen belangrijk. Bij Meander krijgt u snel de juiste diagnose. Daarnaast zijn we de meest ervaren specialisten in hightech behandelingen. Voor de beste zorg werken we samen met andere ziekenhuizen en centra uit de regio. 

Daarom Meander

  • Endoscopisch onderzoek voor snelle diagnose
  • Topklinisch expertisecentrum voor darmpoliepen en darmkanker
  • Begeleiding en behandelplan op maat, vast contactpersoon


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Darmkanker in Meander Medisch Centrum

Het vermoeden op darmkanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Bijvoorbeeld na het bevolkingsonderzoek darmkanker. Daarom kunt u binnen 2 weken in Meander terecht. We onderzoeken uw darmen verder met een coloscopie (kijkonderzoek). U krijgt meteen de uitslag. Gaat het inderdaad om darmkanker, dan komt er veel op u af. Binnen 1 tot 2 dagen kunt u al op ons verpleegkundig spreekuur terecht. Hier krijgt u uitleg over uw situatie, diagnose en de behandelopties. Wij begeleiden u zo persoonlijk mogelijk tijdens uw zorgtraject. Bijvoorbeeld met een vaste contactpersoon, de verpleegkundig specialist.

Samen met u beslissen we over de verschillende behandelmogelijkheden. We behandelen u het liefst zo snel mogelijk, maar als u meer bedenktijd nodig heeft kan dat ook. Het liefst houden we de operatie zo klein en kort mogelijk. Zo herstelt u sneller. De chirurgen in ons hightech behandelcentrum voor darmkanker zijn de meest ervaren specialisten in Nederland in darmoperaties met robottechnieken. En in endoscopische ingrepen. Zo kunnen we heel precies uw darmtumor of -poliepen verwijderen zonder grote buikoperatie.

Dat Meander koploper is in deze ‘minimaal-invasieve’ technieken zetten we graag voort. Wetenschappelijk onderzoek heeft bij onze specialisten dan ook de volle aandacht. We werken daarbij in een multidisciplinair team: samen met de MDL-arts, internist en specialisten uit andere ziekenhuizen, zoals het UMC Utrecht. Samen staan zij voor u klaar met de nieuwste en meest complete zorg rondom darmkanker. Voor, tijdens én na uw behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. M.P. (Thijs) Schwartz
Dr. M.P. (Thijs) Schwartz MDL-arts
“Ik doe veel endoscopische interventies, waarmee we steeds vaker, via een camera in de darm, onnodige grote operaties kunnen voorkomen.”
22 december 2022

Patiënten met kanker zoeken naar lichtpuntjes aan het einde van het jaar

Kerst, oud en nieuw, de dagen die weer gaan lengen. Het einde van het jaar is voor veel mensen een periode van gezelligheid, bezinning en verbondenheid met elkaar. Wat doet dit met (kanker)patiënten, voor wie het sowieso een ingrijpende periode is? Een tweegesprek tussen geestelijk verzorger & ethicus Erna Rijper en internist-oncoloog Joyce van Dodewaard over de kracht van hoop en het zoeken naar lichtpuntjes. Lees verder