aandachtsgebied

Hightech behandeling bij darmpoliepen en darmkanker

Bij een vermoeden van darmpoliepen of darmkanker kunt u terecht in het hightech behandelcentrum van Meander. Met onze nieuwste technieken kunnen we kleine inwendige operaties doen, of darmoperaties met heel nauwkeurige robotchirurgie.

Daarom Meander

  • High-tech behandelingen binnen het STZ topklinisch expertisecentrum
  • Uitstekende endoscopische technieken bij darmpoliepen of vroege vormen van darmkanker
  • Koploper in robotchirurgie van de dikke darm en endeldarm


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Hightech behandeling bij darmpoliepen en darmkanker in Meander Medisch Centrum

Meander loopt als STZ topklinisch expertisecentrum landelijk voorop in de behandeling van darmkanker. Bijvoorbeeld dikkedarmkanker of endeldarmkanker. U kunt bij ons terecht met een verwijzing van een andere specialist. Of via het Bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Wij onderzoeken u met verschillende endoscopische technieken. Soms kunnen darmpoliepen dan direct worden weggehaald. Regelmatig kunnen we hierdoor een grotere operatie voorkomen. Ook kunnen we zo vroege vormen van darmkanker al zien.

Vaak is toch een echte operatie nodig. Bij robotchirurgie worden via kleine sneetjes in de buik een kleine camera en operatie-instrumenten naar binnen gebracht, precies op de juiste plek. Deze kleine inwendige operaties geven een kleinere operatiewond en heten ook wel minimaal invasief. Onze experts gebruiken hierbij de veilige en efficiënte operatierobot Da Vinci. Een aantal specialisten in Meander is zelfs internationaal bekend om hun ontwikkelingen in robot-geassisteerde darmoperaties.

Met een minimaal-invasieve operatie herstelt u sneller en hoeft u minder lang in het ziekenhuis te blijven. Deze techniek wordt bij endeldarmoperaties en een groot deel van de darmoperaties gebruikt. U kunt bij ons dus zeker zijn van de beste hightechbehandeling bij darmpoliepen en darmkanker.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Prof.dr. E.C.J. (Esther) Consten
Prof.dr. E.C.J. (Esther) Consten Chirurg
“Als chirurg kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan de behandeling van vele darmziekten zoals kanker. Meander Medisch Centrum is daarvoor de juiste en inspirerende plek. ”