Dikkedarmoperatie

Bij grote (goedaardige) darmpoliepen of een kwaadaardige tumor in uw dikke darm kan een operatie nodig zijn. Met de nieuwste technieken verwijderen onze chirurgen de poliepen of een deel van uw darm. Vooraf bespreken we het operatieplan en bereiden we u voor op de opname.

Terug

Dikkedarmoperatie in Meander Medisch Centrum

Een kwaadaardige darmtumor kan klachten geven als gewichtsverlies, buikpijn, vermoeidheid en veranderingen in uw ontlastingspatroon. Soms geeft darmkanker nog geen klachten maar is een operatie wel nodig. De chirurg bespreekt met u het operatieplan en de operatietechniek die we gaan gebruiken. U wordt voorbereid u met informatie over de opname, operatietechniek en mogelijke complicaties.

Meander loopt in Nederland voorop in de hightech behandeling van darmkanker. We kijken altijd of een kleinere, inwendige operatie bij u mogelijk is. Via smalle sneetjes in uw buik brengen we een camera en operatie-instrumenten naar binnen. Zo werken we precies op de juiste plek. Soms is alleen een gewone buikoperatie mogelijk. We verwijderen bij de operatie het deel van uw darm waar de tumor zit. Na de operatie is soms een tijdelijke stoma nodig, totdat uw dikke darm weer goed werkt.