aandachtsgebied

Endoscopie (inwendig kijkonderzoek)

Bij een endoscopie bekijkt de arts de binnenkant van uw maag-darmkanaal via een dun slangetje (endoscoop), door de anus of mond. Het slangetje heeft een lampje en een camera, en een klein schaartje om als het nodig is stukjes weefsel weg te nemen.

Daarom Meander

  • Hoge kwaliteit onderzoeken met de meest moderne apparaten
  • Koploper in onderzoek én behandeling via endoscopie
  • Veel kennis over het plaatsen van PEG-sondes

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Endoscopie (inwendig kijkonderzoek) in Meander Medisch Centrum

Bij Meander hebben we een moderne afdeling voor endoscopie, met de modernste apparatuur. Goede voorlichting over de behandeling vinden wij belangrijk. Via een video bent u goed voorbereid en weet wat u kunt verwachten. Voor het onderzoek zijn in Meander verschillende vormen van narcose (sedatie) mogelijk. Van een roesje tot lichte slaap. Dit hangt niet alleen af van wat er bekeken moet worden maar we kijken ook naar uw wensen.

Het kijkonderzoek wordt uitgevoerd door de arts. Maar op de afdeling is ook altijd een verpleegkundige aanwezig die ervaren is op het gebied van endoscopie. De verpleegkundige kan zelfstandig het darmonderzoek doen. Om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen geven, leiden we op de afdeling artsen op tot MDL-arts.

Onze specialisten doen actief mee aan wetenschappelijk onderzoek en voeren dit ook zelf uit. U kunt hiervoor benaderd worden, maar dit is altijd vrijwillig en alleen met uw toestemming. Weigeren heeft uiteraard geen gevolgen voor uw behandeling. Voor bepaalde onderzoeken werkt Meander samen met ziekenhuizen in de regio. Ook werken we nauw samen met de maagdarmchirurgen in Meander.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. L.G. Capelle
Dr. L.G. Capelle MDL-arts
“Het puzzelen en denkwerk op de polikliniek in combinatie met de endoscopische onderzoeken, maakt MDL zo’n interessant en gevarieerd vakgebied.”