Gastroscopie (maagonderzoek)

Een gastroscopie is een onderzoek van uw slokdarm, maag en twaalfvingerige darm (bovenste deel van dunne darm). Dit inwendige onderzoek doet de arts met een endoscoop.

Terug

Gastroscopie (maagonderzoek) in Meander Medisch Centrum

In de onderzoekskamer krijgt u een klein bekertje drinken met een middel dat schuimvorming in de maag tegengaat. Uw keel verdoven we met keelspray, zodat u niet hoeft te kokhalzen. Als bescherming voor de endoscoop en uw gebit, krijgt u een bijtring tussen uw tanden. Daarna brengt de arts de endoscoop via uw mond naar binnen. De arts blaast lucht in uw maag om u beter te kunnen onderzoeken.

Tijdens het onderzoek kijkt de arts naar uw slokdarm, maag en twaalfvingerige darm. Ook kan de arts een stukje weefsel (biopt) weghalen voor onderzoek. Dit doet geen pijn.

Bekijk de wachttijden voor een gastroscopie.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u 6 uur voor het onderzoek nuchter bent. U mag na afloop gewoon zelf naar huis rijden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht voor uw persoonlijke situatie belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.