specialisme

Interne Geneeskunde

Op de afdeling Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen onze internisten ziekten van bijna alle inwendige organen. Ieder vanuit een eigen specialisme. Zoals infectieziekten, kanker of nierziekten.

Daarom Meander

  • Goede samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen in regio
  • Topzorg door gespecialiseerde poliklinieken en artsen
  • Compleet zorgaanbod


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Interne Geneeskunde in Meander Medisch Centrum

Onder Interne Geneeskunde vallen veel verschillende ziektes. Daarom hebben al onze internisten hun eigen specialisatie. Zoals infectieziekten, hart- en vaatziekten (vasculaire geneeskunde), nierziekten (nefrologie), bloedziekten (hematologie) en kanker (oncologie). Voor sommige aandoeningen zijn er speciale spreekuren, zoals het diabetesspreekuur.

De internist-oncologen werken samen in het Meander Centrum voor oncologische zorg. Hier werken al onze specialisten op het gebied van kanker samen om de beste zorg te bieden aan onze patiënten met kanker. Palliatieve zorg is ook onderdeel van de Interne Geneeskunde. Samen kijken we naar mogelijkheden om de kwaliteit van uw leven zo goed mogelijk te houden.

In Meander Medisch Centrum zijn we expert op het gebied van vasculitis (ontstoken bloedvaten) en TTP (zeldzame bloedziekte). Hiervoor zijn wij ook erkend als STZ Expertisecentrum. 

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.5
Bekijk onze kwaliteit
7 juni 2022

Unieke samenwerking van twee zussen naar diagnose schildklierkanker

Lioe-Ting Dijkhorst-Oei, internist in Meander Medisch Centrum, heeft onder andere samen met haar zus, nucleair geneeskundige in LUMC, onderzoek gedaan naar de diagnose van schildklierkanker. Deze samenwerking was succesvol: met behulp van een PET/CT-scan van de schildklier kan beoordeeld worden of een knobbel goed- of kwaadaardig is, waardoor er 40% minder overbodige operaties plaatsvinden. Beide zussen maakten deel uit van een groot researchteam waarin academische en topklinische ziekenhuizen samenwerkten. Lees verder

Oncomid operatie alvleesklierkanker
26 september 2022 | 19.00 - 21.00 | Collegezaal Groen UMC Utrecht

Patiëntenbijeenkomst alvleesklierkanker

Op maandag 26 september organiseert het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU) in samenwerking met patiëntenvereniging Living With Hope een bijeenkomst voor patiënten en hun naasten over alvleesklierkanker. Lees verder