specialisme

Interne Geneeskunde

Op de afdeling Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen onze internisten ziekten van bijna alle inwendige organen. Ieder vanuit een eigen specialisme. Zoals infectieziekten, kanker of nierziekten.

Daarom Meander

  • Goede samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen in regio
  • Topzorg door gespecialiseerde poliklinieken en artsen
  • Compleet zorgaanbod


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Interne Geneeskunde in Meander Medisch Centrum

Onder Interne Geneeskunde vallen veel verschillende ziektes. Daarom hebben al onze internisten hun eigen specialisatie. Zoals infectieziekten, hart- en vaatziekten (vasculaire geneeskunde), nierziekten (nefrologie), bloedziekten (hematologie) en kanker (oncologie). Voor sommige aandoeningen zijn er speciale spreekuren, zoals het diabetesspreekuur.

De internist-oncologen werken samen in het Meander Centrum voor oncologische zorg. Hier werken al onze specialisten op het gebied van kanker samen om de beste zorg te bieden aan onze patiënten met kanker. Palliatieve zorg is ook onderdeel van de Interne Geneeskunde. Samen kijken we naar mogelijkheden om de kwaliteit van uw leven zo goed mogelijk te houden.

In Meander Medisch Centrum zijn we expert op het gebied van vasculitis (ontstoken bloedvaten) en TTP (zeldzame bloedziekte). Hiervoor zijn wij ook erkend als STZ Expertisecentrum. 

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.5
Bekijk onze kwaliteit
22 december 2022

Patiënten met kanker zoeken naar lichtpuntjes aan het einde van het jaar

Kerst, oud en nieuw, de dagen die weer gaan lengen. Het einde van het jaar is voor veel mensen een periode van gezelligheid, bezinning en verbondenheid met elkaar. Wat doet dit met (kanker)patiënten, voor wie het sowieso een ingrijpende periode is? Een tweegesprek tussen geestelijk verzorger & ethicus Erna Rijper en internist-oncoloog Joyce van Dodewaard over de kracht van hoop en het zoeken naar lichtpuntjes. Lees verder