aandachtsgebied

Endocrinologie

Als u te veel of juist te weinig van bepaalde hormonen heeft, kunt u ziek worden. De endocrinoloog stelt een diagnose en zoekt samen met u naar de juiste behandeling.

Daarom Meander

  • Diagnostiek en behandelingen passend bij u.
  • Expertise team van artsen, verpleegkundigen, laboranten en doktersassistenten
  • Nauwe samenwerking met specialisten UMC Utrecht


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Endocrinologie in Meander Medisch Centrum

Het specialisme endocrinologie is gespecialiseerd in de complexe problemen die ontstaan als uw hormoonhuishouding niet goed werkt. Wij behandelen bijvoorbeeld diabetes, bijnier-aandoeningen en schildklier-aandoeningen. Endocrinologie is een relatief jong specialisme van Interne Geneeskunde. We volgen de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vak op de voet. Zo blijven we onze kennis vergroten.

Om erachter te komen wat er precies aan de hand is, krijgt u verschillende onderzoeken. Bijvoorbeeld naar de werking van hormoonklieren zoals de hypofyse, de schildklier en de bijnieren. U kunt rekenen op ons gespecialiseerde team van artsen die samenwerken met verpleegkundigen, laboranten en doktersassistenten. Goed teamwerk is voor ons onmisbaar voor een succesvolle behandeling.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van B. (Bianca) van Uffelen
B. (Bianca) van Uffelen Diabetes- en endocrinologie-verpleegkundige
“Binnen mijn werk als diabetes- en endocrinologieverpleegkundige is er mogelijkheid tot ontwikkeling. Dat maakt het vak uitdagend.”
7 juni 2022

Unieke samenwerking van twee zussen naar diagnose schildklierkanker

Lioe-Ting Dijkhorst-Oei, internist in Meander Medisch Centrum, heeft onder andere samen met haar zus, nucleair geneeskundige in LUMC, onderzoek gedaan naar de diagnose van schildklierkanker. Deze samenwerking was succesvol: met behulp van een PET/CT-scan van de schildklier kan beoordeeld worden of een knobbel goed- of kwaadaardig is, waardoor er 40% minder overbodige operaties plaatsvinden. Beide zussen maakten deel uit van een groot researchteam waarin academische en topklinische ziekenhuizen samenwerkten. Lees verder