specialisme

Radiologie

Als u gewond bent of wanneer u misschien een ziekte of aandoening heeft, wilt u snel weten wat er aan de hand is. Onze medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB'ers) begeleiden het onderzoek en voeren dit uit. De radioloog stelt daarna de diagnose. 

Daarom Meander

  • In afstemming met uw andere afspraken in het ziekenhuis
  • Goede begeleiding en heldere uitleg bij onderzoeken
  • Vaak dicht bij u in de buurt


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Radiologie in Meander Medisch Centrum

Op de afdeling Radiologie kunt u terecht voor verschillende onderzoeken zoals röntgenfoto’s, een echografie of MRI-scan. We gebruiken de nieuwste medische apparatuur, waaronder de CT-scan, MRI-scan en mammograaf. Met de uitslag van de onderzoeken kan uw specialist een diagnose stellen. Ook gebruiken wij deze apparatuur voor behandelingen.

De specialismen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde vormen één afdeling. U kunt rekenen op onze medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen voor een goede uitvoering van de onderzoeken, in opdracht van onze specialisten. Doordat we onze eigen zorgverleners opleiden, blijven we vernieuwen en voortdurend werken aan onze kwaliteit. En natuurlijk werken we nauw samen met andere disciplines en de specialist die u heeft doorverwezen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
7 december 2021

Nieuwe behandeling goedaardige zwelling schildklier

De afdeling Interventieradiologie van Meander Medisch Centrum heeft een nieuwe behandeling uitgevoerd: een radiofrequente ablatie van de schildklier (RFA). Dit houdt in dat de interventieradioloog met een naald, eenmaal ingebracht in de schildklier, weefsel van een goedaardige schildklierknobbel kan doen afsterven of verkleinen door de naald te verhitten. Dit is een nieuwe behandeling en Meander is hiermee het eerste ziekenhuis in de regio dat deze behandeling aanbiedt. De eerste patiënten zijn vorige maand succesvol behandeld. Lees verder

Foto van Veerle van der Sluis
Veerle van der Sluis
“Fijn dat ik voor het onderzoek dicht bij huis terecht kon en zo vriendelijk werd ontvangen!”