CT-scan

Een CT-scan maakt met röntgenstraling foto’s van de binnenkant van uw lichaam. Zo kan de radioloog alles goed bekijken.

Terug

CT-scan in Meander Medisch Centrum

Een CT (computertomograaf) is het apparaat waarmee we een CT-scan maken. Een CT-scan geeft röntgenstraling af. Hierdoor kan de arts uw organen, weefsels, bloedvaten en botten goed zien. Bij een CT-scan kan de arts meer details zien dan bij een röntgenfoto. Dit komt doordat de CT-scan foto's maakt in verschillende lagen. Vaak gebruiken we ook contrastvloeistof om alles nog beter in beeld te brengen.

Tijdens de CT-scan schuift de medische beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB'er) of radiologisch laborant u op een tafel in een soort ring. Na het CT-onderzoek bekijkt de radioloog de beelden en vergelijkt deze met eventuele vorige onderzoeken. Daarna maakt de radioloog een verslag voor uw behandelend arts, van wie u de uitslag krijgt.

Een goede voorbereiding op uw onderzoek is belangrijk. Lees daarom vooraf de folder van het onderzoek dat u krijgt.

Bekijk de wachttijden voor een CT-scan.

CT (computertomograaf) bij Radiologie

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo moet u 1 uur van tevoren nuchter zijn. Sieraden en kledingstukken met metaal kunt u het beste thuislaten.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat oog voor uw persoonlijke situatie belangrijk is.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag. Uw arts zal u duidelijk uitleggen wat er uit de scan is gekomen. Ook kunt u sommige uitslagen zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.