Veelgestelde vragen radiologie

Terug

Om uw afspraak te wijzigen kunt u de afdeling Radiologie bellen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur via het algemene telefoonnummer 033 – 850 6070. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u alleen bellen voor afspraken voor dezelfde dag, of bij spoed. Als u uw afspraak wilt afzeggen, kan dat ook via het online patiëntenportaal MijnMeander.

Bij sommige onderzoeken of behandelingen gebruiken we röntgenstralen of radioactieve stoffen. Natuurlijk zijn we daar erg voorzichtig mee. We gebruiken de kleinst mogelijke dosis. En doen dit alleen als er meer voordelen zijn dan nadelen.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Geef dit dan voor uw onderzoek of behandeling eerst aan ons door. Informatie over de invloed van straling op uw gezondheid vindt u op de website van het RIVM. Meer informatie over de toepassing van straling vindt u hier.

Met contrastmiddelen kunnen we uw organen onderscheiden van uw bloedvaten. Een veel voorkomende bijwerking is een warmtegevoel. Dit wordt veroorzaakt door het jodium in de contrastvloeistof. Meestal verdwijnt dit gevoel snel weer. Contrastmiddelen zijn meestal niet schadelijk en worden via de natuurlijke weg uitgescheiden.

Meestal is uw uitslag na 48 uur bij de arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd. U kunt met deze arts een afspraak maken om de uitslag te bespreken.