Echografie

Een echografie maakt met geluidsgolven beelden van uw organen. Bijvoorbeeld van de nieren, maar ook voor het onderzoeken van spieren.

Terug

Echografie in Meander Medisch Centrum

Echografie (echo) is een onderzoeksvorm waarbij we gebruik maken van geluidsgolven. Deze geluiden kunnen wij niet horen. De radioloog of medische beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er) gaat met de echokop (transducer) over uw huid. Hiervoor krijgt u wat gel op uw huid. De transducer is onderdeel van het echo-apparaat dat de geluidsgolven het lichaam in stuurt en, na weerkaatsing in het lichaam, weer opvangt.

Zo komen beelden van uw organen tot stand. Daar maken we vervolgens schermafbeeldingen van. Een echo-onderzoek wordt bijvoorbeeld gedaan voor de onder- en bovenbuik (abdomen) of spieren en het skelet (MSK).

Bekijk de wachttijden voor een echografie.

Echograaf bij Radiologie

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw onderzoek? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk om een volle blaas te hebben voor het onderzoek en moet u in sommige gevallen nuchter zijn. Verder kunt u gebruik maken van gratis boeken en tijdschriften via de Wait-app.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. Daarnaast hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. En als u vragen heeft, kunt u die altijd aan ons stellen.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Sommige uitslagen kunt u zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.