MRI-scan

Met een MRI maken we gebruik van een magneet en radiogolven om uw organen en weefsels in beeld te brengen.

Terug

MRI-scan in Meander Medisch Centrum

Een MRI-apparaat maakt beelden van uw organen en weefsel met behulp van een magneet en radiogolven. Hiermee kan de radioloog zien of er afwijkingen zijn binnenin uw lichaam. Een MRI-scan is onschadelijk en doet geen pijn.

MRI-vragenlijst

De sterke magneet van het MRI-apparaat trekt metalen spullen aan. Daarom mogen er geen metalen voorwerpen in de MRI-ruimte. Als u metalen voorwerpen in uw lichaam heeft, bijvoorbeeld een pacemaker, is overleg nodig. Vul daarom altijd (ruim) voor uw afspraak de vragenlijst MRI-onderzoek in. Heeft u een of meer vragen met ‘ja’ beantwoord? Bel de afdeling Radiologie via 033 – 850 8700 en overleg of uw MRI door kan gaan.

Het MRI-onderzoek

Een MRI-apparaat is een smalle lange tunnel die aan de voorkant en achterkant open is. Er kan een smalle tafel doorheen geschoven worden. U ligt op dit tafel. Bij sommige MRI-onderzoeken spuit de laborant contrastvloeistof in. Zo zijn uw organen of bloedvaten beter zichtbaar. U leest dit in de folder. Afhankelijk van het te onderzoeken lichaamsdeel duurt de scan tussen de 15 en 60 minuten.

Om u te laten zien hoe het MRI-onderzoek in zijn werk gaat, kunt u onderstaande video bekijken.

De arts die de MRI voor u heeft aangevraagd ontvangt binnen enkele dagen het verslag van het onderzoek. U kunt een week na het onderzoek een afspraak maken met uw arts om de uitslag te bespreken. Ook kunt u de uitslag van het onderzoek na 7 werkdagen bekijken via het patiëntenportaal ‘MijnMeander’.

MRI bij Radiologie

Wachttijden MRI-scan

Bekijk de wachttijden voor een MRI-scan.

Geluid MRI

De MRI maakt veel geluid. Daarom krijgt u oordopjes in en een hoofdtelefoon op.
Wilt u een indruk krijgen van het soort geluiden dat een MRI maakt?

Luister naar het geluid van een MRI (mp3)
Let op: zet het geluid eerst zacht voor u de link aanklikt.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar het onderzoek? Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Bijvoorbeeld over het dragen van makkelijk zittende kleding. Draagt u sieraden? Deze kunt u op de dag van de MRI-scan het beste thuislaten. 

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw onderzoek bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. Ook hebben we oog voor uw persoonlijke situatie. Wij stellen u bijvoorbeeld gerust als u de MRI-scan spannend vindt.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw onderzoek bij ons helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Sommige uitslagen kunt u zelf inzien via uw persoonlijke omgeving in MijnMeander. Bent u weer thuis na uw afspraak en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.