Medicijnen na ontslag

Op de meeste verpleegafdelingen brengt de apothekersassistent bij ontslag uw medicijnen op de kamer. U krijgt daarbij uitleg over nieuwe, gewijzigde en gestopte medicatie.

Terug

Meander Apotheek

Het is ook mogelijk om uw medicatie zelf op te halen. U gaat hiervoor naar de Meander Apotheek in de Oranjerie. De Meander Apotheek zorgt niet voor uw medicatie als u in een verpleeghuis verblijft. Soms moeten medicijnen speciaal bereid worden. Deze kunt u dan later afhalen bij of laten bezorgen door de Meander Apotheek.

Na ontslag neemt uw eigen apotheek de levering van uw medicijnen over. De medicatie die u van huis hebt meegenomen, krijgt u mee terug.

Eigen apotheek

Het is ook mogelijk om uw medicijnen via uw eigen apotheek te ontvangen. In dat geval sturen wij het recept direct door. De Meander Apotheek informeert uw eigen apotheek en huisarts. Zo zijn zij goed op de hoogte van eventuele veranderingen in uw medicijngebruik. En blijft uw medicatiedossier actueel.

Openingstijden Meander Apotheek

De Meander Apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur en telefonisch bereikbaar op 033 - 850 4813.

Let op! Dienstapotheek Eemland maakt in de avond en nacht van 17.30 - 8.00 uur en tijdens weekend en feestdagen gebruik van de Meander Apotheek. Telefoonnummer: 033 - 432 85 00. Dan gelden er hogere tarieven.

Veelgestelde vragen