aandachtsgebied

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is verzachtende zorg tijdens de laatste levensfase. Want uw kwaliteit van leven is het belangrijkste. De specialisten van ons Palliatief Adviesteam ondersteunen u bij lichamelijke of geestelijke klachten.

Daarom Meander

  • De beste begeleiding door het Palliatief Adviesteam
  • Speciale Palliatieve Unit voor patiënten met kanker
  • Nauwe samenwerking met zorgverleners uit de regio

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Palliatieve zorg in Meander Medisch Centrum

Bij Meander zijn we gespecialiseerd in palliatieve zorg. Onze behandelingen, zorg en ondersteuning zijn gericht op comfort in de laatste levensfase. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop. Als u ongeneeslijk ziek bent, dan staat ons Palliatief Adviesteam voor u klaar. En voor mensen met kanker die uitbehandeld zijn is er een speciale Palliatieve Unit. We ondersteunen u, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Om u de beste zorg en ondersteuning te bieden werken specialisten van verschillende afdelingen nauw samen binnen ons team. Zoals de longarts, pijnspecialist, verpleegkundig specialist, oncoloog, klinisch geriater, psycholoog en geestelijk verzorger. Deze specialisten behandelen uw lichamelijke klachten. Ook hebben ze aandacht voor psychische, sociale en spirituele vragen of problemen.

Ons Palliatief Adviesteam werkt daarnaast veel samen met huisartsen, wijkverpleegkundigen en hospices in de regio. Samen proberen we de palliatieve zorg in de regio zo goed mogelijk te regelen binnen het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
22 december 2022

Patiënten met kanker zoeken naar lichtpuntjes aan het einde van het jaar

Kerst, oud en nieuw, de dagen die weer gaan lengen. Het einde van het jaar is voor veel mensen een periode van gezelligheid, bezinning en verbondenheid met elkaar. Wat doet dit met (kanker)patiënten, voor wie het sowieso een ingrijpende periode is? Een tweegesprek tussen geestelijk verzorger & ethicus Erna Rijper en internist-oncoloog Joyce van Dodewaard over de kracht van hoop en het zoeken naar lichtpuntjes. Lees verder