aandachtsgebied

Infectieziekten

Infecties worden veroorzaakt door micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels of parasieten. Soms gaat een infectie vanzelf over. Het kan ook nodig zijn om gerichte behandeling te geven door middel van antibiotica.

Daarom Meander

  • Veel kennis over chronische en terugkerende infecties
  • Begeleiding bij u thuis met antibiotica via infuus
  • Bewaking van de kwaliteit van antibioticagebruik


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Infectieziekten in Meander Medisch Centrum

Er zijn veel verschillende soorten infectieziekten. Bij ernstige infecties kan een ziekenhuisopname nodig zijn. Bijvoorbeeld bij abcessen, bot- en gewrichtsinfecties of infecties van het hart en bloedvaten. Bij het behandelen van infectieziekten werken onze specialisten nauw samen met de afdeling Medische Microbiologie en de Ziekenhuisapotheek. Ons doel is om u volgens de huidige richtlijnen zo optimaal mogelijk te behandelen met antibiotica.

Heeft u last heeft van chronische of terugkerende infecties zijn? Dan heeft u misschien een stoornis in uw afweersysteem. Onze specialisten kunnen dit onderzoeken en adviseren.

Ons team is daarnaast betrokken bij:

  • de behandeling van COVID-19 en andere virusziekten;
  • analyse van patiënten met een onduidelijke oorzaak van koorts; 
  • het begeleiden van patiënten thuis met antibiotica via een infuus.

In het antibioticateam, ook wel A-team genoemd, houden wij toezicht op antibioticagebruik. Ook proberen we de kwaliteit van het antibioticagebruik in het ziekenhuis continu te verbeteren.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. E. (Eefje) Jong
Dr. E. (Eefje) Jong Internist-infectioloog
“Ik houd van de diversiteit aan klachten en ziektebeelden waarmee patiënten bij mij komen. Elke patiënt heeft zijn of haar eigen verhaal.”