aandachtsgebied

Medische Microbiologie

In het Laboratorium Medische Microbiologie wordt onderzocht of u een infectieziekte heeft. 

Terug

Medische Microbiologie in Meander Medisch Centrum

Het Laboratorium Medische Microbiologie onderzoekt micro-organismen. Dat zijn bacteriën, schimmels, gisten, virussen of parasieten. Micro-organismen kunnen infecties veroorzaken. Uw lichaamsmateriaal wordt bijvoorbeeld onderzocht om te zien of u schimmelnagels, blaasontsteking of lintwormen heeft. Maar ook voor onderzoek naar ziektes zoals malaria, de ziekte van Pfeiffer of een mogelijke HIV-besmetting.

Met laboratoriumonderzoek kan uw arts infectieziekten uitsluiten. De onderzoeken worden uitgevoerd door verschillende specialisten: de arts-microbioloog, medisch moleculair microbioloog en analist. Zij gebruiken verschillende methodes voor hun onderzoeken. Bijvoorbeeld het opsporen van anti-stoffen (serologie). Of moleculaire diagnostiek. Dat is onderzoek naar DNA of RNA van micro-organismen.

Medische Microbiologie in Meander heeft het ISO-15189 kwaliteitskeurmerk. Regelmatig toetst de Raad voor Accreditatie ons op kwaliteit en veiligheid. U kunt er daardoor zeker van zijn dat wij betrouwbare resultaten leveren.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. A. (Anne) Russcher
Drs. A. (Anne) Russcher Arts-microbioloog
“Infectieziekten blijven ons verrassen, waardoor we altijd moeten inspelen op nieuwe ontwikkelingen om de beste zorg voor de patiënt te bieden.”