aandachtsgebied

Nefrologie (nierziekten)

Nierziekten kunnen aangeboren zijn, of op latere leeftijd ontstaan. De specialisten van Meander hebben veel ervaring met verschillende nierziekten, zoals chronisch nierfalen of vasculitis. Samen kiezen we de beste behandeling.

Daarom Meander

  • De beste dialysezorg in Niercentrum Midden Nederland
  • Een landelijk erkend Expertisecentrum Vasculitis
  • Begeleiding bij uw keuze voor de behandeling


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Nefrologie (nierziekten) in Meander Medisch Centrum

Bij Meander hebben we veel kennis en ervaring met nierziekten. Ook wel Nefrologie genoemd. Dit aandachtsgebied is onderdeel van de Interne Geneeskunde. Onze nefrologen behandelen patiënten met verschillende nieraandoeningen. Zoals nierstenen, patiënten met hoge bloeddruk (hypertensie) en patiënten met een nierfunctiestoornis door het gebruik van lithium. Maar ook patiënten die een niertransplantatie hebben gehad.

Bij Meander vinden we het belangrijk dat u de juiste begeleiding krijgt bij de keuze voor uw behandeling. Daarom informeren wij u op de Nierfalenpolikliniek uitgebreid over alle mogelijkheden. Hier bent u in de goede handen van verschillende zorgprofessionals: het multidisciplinaire team. Samen zetten we ons in om verdere nierschade of achteruitgang van uw nierfunctie te voorkomen. En door deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek blijven we onze zorg steeds verbeteren.

Dialysepatiënten krijgen in ons Niercentrum Midden Nederland de beste zorg. Hier werken onze specialisten ook samen met de nefrologen van St. Jansdal Harderwijk en delen zij kennis en ervaring. En voor patiënten met vasculitis is er het Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) Expertisecentrum Vasculitis, waar de internist-nefroloog standaard deel uitmaakt van het behandelteam.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

9
Bekijk onze kwaliteit
Foto van Dr. H.H.F. (Hilde) Remmelts
Dr. H.H.F. (Hilde) Remmelts Internist-nefroloog
“Als internist-nefroloog heb ik het voorrecht enerzijds een generalist te zijn, en anderzijds een specialist op een heel klein stukje binnen de geneeskunde. Namelijk de nierziekten en nierfunctie-vervangende therapie.”