aandachtsgebied

Vasculitis

Vasculitis is er in veel verschillende vormen en geeft dan ook veel verschillende klachten. Meander is expertisecentrum voor vasculitis en heeft de juiste specialisten voor een snelle behandeling.

Daarom Meander


  • STZ expertisecentrum met specialistische kennis
  • Op 1 dag terecht bij verschillende artsen
  • Zorg op maat door samenwerking specialisten


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Vasculitis in Meander Medisch Centrum

Vasculitis is een auto-immuunziekte. Bij vasculitis raakt de wand van de bloedvaten in uw lichaam ontstoken. Overal in het lichaam zitten bloedvaten. Daarom kan vasculitis tot problemen leiden in de gewrichten, nieren, huid, longen, keel, neus, oren of zenuwen. Vaak bezoekt u meerdere artsen voor de diagnose vasculitis wordt gesteld. Onder vasculitis vallen meerdere ziektes, zoals ANCA-vasculitis, de ziekte van Kawasaki of GCA. Voor de behandeling van vasculitis is het daarom belangrijk om snel te begrijpen wat er aan de hand is. Dit doen we door onderzoek door verschillende, ervaren specialisten.

De onderzoeken plannen we zo veel mogelijk op 1 dag. Zodra we weten om welke vorm het gaat, start de behandeling. Vasculitis wordt altijd behandeld met medicijnen. De medicijnen stoppen de ontstekingen en onderdrukken het immuunsysteem. Samen zorgen we dat de ontsteking zo snel mogelijk vermindert.

Door onze bijzondere expertise en ervaring met vasculitis, is Meander erkend als expertisecentrum vasculitis. Patiënten uit de hele regio worden door hun huisarts of ziekenhuis naar ons doorverwezen. Als dit nodig is, bespreken wij uw situatie met specialisten in andere topklinische ziekenhuizen. Bijvoorbeeld in het geval van ANCA-vasculitis.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. M.C. (Marlies) van der Goes
Dr. M.C. (Marlies) van der Goes Reumatoloog
“Bij vasculitis is het vaak zoeken naar een optimale behandeling in evenwicht met mogelijke bijwerkingen.”
26 januari 2022

Meander tilt zorg voor vasculitispatiënten naar een hoger niveau met de inzet van vasculitisconsulenten

Meander Medisch Centrum is een STZ-expertisecentrum voor de auto-immuunziekte vasculitis. Vanwege de complexiteit van het ziektebeeld en het multidisciplinaire karakter, was er binnen het vasculitisteam in Meander behoefte aan ondersteuning voor zowel het team als de patiënten. Daarom zijn er in oktober 2021 drie vasculitisconsulenten gestart die het hechte vasculitisteam komen versterken: Anneloes Cirkel, Natasja Horlings en Jenny Korlaar. Zij zijn een eerste aanspreekpunt voor vasculitispatiënten bij vragen of problemen en zijn een snelle schakel richting de eigen of dienstdoende vasculitisdokter. Lees verder