aandachtsgebied

Vasculitis

Vasculitis is er in veel verschillende vormen en geeft dan ook veel verschillende klachten. Meander is topklinisch expertisecentrum voor vasculitis en heeft de juiste specialisten voor een snelle behandeling.

Daarom Meander


  • STZ topklinisch expertisecentrum met specialistische kennis
  • Op 1 dag terecht bij verschillende artsen
  • Zorg op maat door samenwerking specialisten


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Vasculitis in Meander Medisch Centrum

Vasculitis is een auto-immuunziekte. Bij vasculitis raakt de wand van de bloedvaten in uw lichaam ontstoken. Overal in het lichaam zitten bloedvaten. Daarom kan vasculitis tot problemen leiden in de gewrichten, nieren, huid, longen, keel, neus, oren of zenuwen. Vaak bezoekt u meerdere artsen voor de diagnose vasculitis wordt gesteld. Onder vasculitis vallen meerdere ziektes, zoals ANCA-vasculitis, de ziekte van Kawasaki of GCA. Voor de behandeling van vasculitis is het daarom belangrijk om snel te begrijpen wat er aan de hand is. Dit doen we door onderzoek door verschillende, ervaren specialisten.

De onderzoeken plannen we zo veel mogelijk op 1 dag. Zodra we weten om welke vorm het gaat, start de behandeling. Vasculitis wordt altijd behandeld met medicijnen. De medicijnen stoppen de ontstekingen en onderdrukken het immuunsysteem. Samen zorgen we dat de ontsteking zo snel mogelijk vermindert.

Door onze bijzondere expertise en ervaring met vasculitis, is Meander erkend als topklinisch expertisecentrum vasculitis. Patiënten uit de hele regio worden door hun huisarts of ziekenhuis naar ons doorverwezen. Als dit nodig is, bespreken wij uw situatie met specialisten in andere topklinische ziekenhuizen. Bijvoorbeeld in het geval van ANCA-vasculitis.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. M.C. (Marlies) van der Goes
Dr. M.C. (Marlies) van der Goes Reumatoloog
“Bij vasculitis is het vaak zoeken naar een optimale behandeling in evenwicht met mogelijke bijwerkingen.”
7 juli 2023

Drie topklinische expertisecentra van Meander opnieuw erkend door STZ

Drie topklinische expertisecentra van Meander zijn opnieuw erkend door STZ. Het gaat om Vasculitis, Trombotische Trombocytopenische Purpura (TTP) en Radionucliden behandeling bij botmetastasen. Alle drie de centra hebben op de gevraagde criteria (patiëntparticipatie, wetenschappelijk onderzoek en innovatie) de doorontwikkeling voldoende aantoonbaar kunnen maken en daarom is de erkenning voor STZ voor de komende vier jaar verlengd. Lees verder