specialisme

Cardiologie

De cardioloog is er voor iedereen met hartproblemen. Voor spoedzorg bij acute hartproblemen kunt u 24 uur per dag rekenen op onze ervaren specialisten. Bel bij plotselinge ernstige klachten altijd 112. 

Daarom Meander

  • 24 uur per dag de beste spoed hartzorg van de regio
  • Persoonlijk behandeld volgens de laatste richtlijnen en wetenschap
  • Korte wachttijden

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Cardiologie in Meander Medisch Centrum

Als er iets met uw hart is, wilt u zeker zijn van de beste zorg. Ook wilt u goed betrokken worden bij beslissingen over uw behandeling. Onze cardiologen hebben veel kennis en ervaring. We volgen niet alleen de nieuwste ontwikkelingen, maar leiden zelfs nieuwe cardiologen in het vak op. Hierdoor blijven we steeds vernieuwen en leren.

We hebben aandacht voor uw zorgen en kijken samen met u welke behandeling bij u past. En hoe u met uw hartaandoening gezond kunt leven en inspannen. Om u zo goed mogelijk te behandelen, overleggen we regelmatig met andere specialisten en fysiotherapeuten in het ziekenhuis. Bij acute problemen met uw hart, werken we als 1 team met de Intensive Care, Radiologie en natuurlijk uw eigen huisarts.

We doen belangrijk onderzoek naar de laatste behandelingen van hartfalen, zoals SGLT2-remmers bij diabetes, CardioMEMS druksensor in de longslagader bij ernstig hartfalen, naar cholesterolmedicijnen (om een hartinfarct te voorkomen) en de nieuwste dottertechnieken en pacemakers.

Heeft u acute ernstige klachten van pijn op de borst of een hartritmestoornis? Bel 112. Heeft u een bekende hartritmestoornis? Eet dan niet, drink alleen water en bel de Eerste Hart Hulp (EHH) voor overleg tijdens kantooruren via 033 - 850 5050.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8,6
Bekijk onze kwaliteit
Foto van De heer Van Tilborg
De heer Van Tilborg
“Mijn specialist gaf me vertrouwen en de plaatsing van mijn pacemaker verliep soepel. Ik voel me fit en ben blij dat ik weer kan wielrennen zoals eerst.”
23 mei 2022

Arts-assistent Aernoud Fiolet promoveert cum laude op baanbrekend onderzoek cardiologie

Op 24 februari 2022 is Aernoud Fiolet, voormalig arts-assistent in Meander, cum laude gepromoveerd op zijn proefschrift “Colchicine in Coronary Disease”. Aernoud heeft zijn sporen verdiend in Meander als arts-assistent op de afdelingen cardiologie, interne en longgeneeskunde maar bovenal als onderzoeker van het LoDoCo-onderzoek. Lees verder