aandachtsgebied

Kortademigheid, hartfalen en klepafwijkingen

Bij klachten van moeheid, kortademigheid of vocht vasthouden kan er sprake zijn van hartfalen. Bijvoorbeeld een verminderde pompfunctie van het hart of een hartklepafwijking. U kunt snel terecht bij onze experts voor onderzoek of een goede behandeling.  

Daarom Meander

  • 24 uur per dag acute zorg bij hartfalen
  • Alle expertise voor onderzoek en behandeling in 1 team
  • We zoeken naar de oorzaak en helpen u zo goed mogelijk te leven met hartfalen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Kortademigheid, hartfalen en klepafwijkingen in Meander Medisch Centrum

Binnen het aandachtsgebied kortademigheid, hartfalen en klepafwijkingen bundelen verschillende specialisten hun krachten. Van cardiologen en specialistisch hartfalenverpleegkundigen, tot fysiotherapeuten, radiologen en internisten. Samen komen ze er achter wat er met uw hart aan de hand is. In overleg met u bepalen ze welke behandeling het beste is. En wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen.

We hebben veel ervaring met het behandelen van onderliggend vaatlijden (aderverkalking). En met de bijwerkingen van chemotherapie en immunotherapie. Daarnaast doen we onderzoek naar erfelijke belasting bij aandoeningen van de hartspier. We werken nauw samen met collega’s in het UMC Utrecht of Antonius Ziekenhuis, als u een hartklepoperatie nodig heeft.

Onze specialisten volgen de ontwikkelingen en behandelen u volgens de laatste inzichten. Zoals SGLT2 remmers of de cardiomems druksensor in de longslagader. Wij leiden zelfs onze eigen artsen op.

Video Wat is hartfalen?

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van E. (Els) Komen
E. (Els) Komen Verpleegkundig consulent
“Als hartfalenverpleegkundige vind ik het belangrijk dat de patiënt en naasten goed geïnformeerd zijn over de ziekte en mogelijke behandelingen.”