Hartkatheterisatie (Coronair angiogram), dotteren en stent

Een hartkatheterisatie is een onderzoek waarbij we de vaten rondom uw hart in beeld brengen. Dit doen we voordat u een dotterbehandeling krijgt waarmee we de bloedvaten kunnen verwijden.

Terug

Hartkatheterisatie (Coronair angiogram), dotteren en stent in Meander Medisch Centrum

Met een hartkatheterisatie bekijken we uw kransslagaders. Via de pols of lies brengen we een dun slangetje (katheter) in de kransslagader. Via de katheter krijgt u contrastvloeistof toegediend, zodat we met behulp van röntgenstraling uw kransslagader zichtbaar kunnen maken. U krijgt dit onderzoek voor een dotterbehandeling.

Bij dotteren brengen we een opgeblazen ballonnetje via de pols of lies naar de kransslagaders. Hierdoor verwijdt de vernauwde kransslagader en kan het bloed weer normaal stromen. Vaak plaatsen we meteen een stent. Dit is een soort klein pennenveertje waardoor het bloedvat niet opnieuw gaat vernauwen.

Bekijk de wachttijden voor een dotterbehandeling.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Een goede voorbereiding thuis helpt. Wat neemt u bijvoorbeeld mee naar uw afspraak? In sommige gevallen is het nodig dat u een nachtje blijft slapen en wordt opgenomen. Meander maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor u. Met heldere informatie in onze folders. Zo is het belangrijk dat u niet zelf naar huis rijdt.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met de beste medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw behandeling of opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond dus rookvrij ziekenhuis. En weten we dat aandacht en begeleiding van uw naasten ook belangrijk is. Net als oog voor uw persoonlijke situatie.

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook na uw behandeling of opname helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld met leefregels en tips voor thuis. Of begeleiding bij revalidatie. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste zorghulpmiddelen voor thuis.