aandachtsgebied

Pijn op de borst en hartinfarct

Als u last heeft van pijn op de borst of een hartinfarct heeft gehad, komt u naar de afdeling Cardiologie. Hier kunnen we een hartkatheterisatie of dotterbehandeling uitvoeren. Ook kunnen we de oorzaak van uw klachten achterhalen. We gebruiken de beste technieken in de regio.

Daarom Meander

  • 24/7 opvang bij pijn op borst, direct een operatie waar nodig
  • Speciaal dottercentrum met ervaren team cardiologen
  • Beste onderzoekstechnieken in regio, enige met PET rubidium

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Pijn op de borst en hartinfarct in Meander Medisch Centrum

Bij pijn op de borst of een hartinfarct, krijgt u bij ons zorg van ervaren cardiologen. Onze cardiologen doen meer dan 1.400 dotterbehandelingen per jaar, met weinig risico’s. Patiënten uit de hele regio komen hiervoor naar Meander. Wij vinden het belangrijk om zorg op maat te kunnen geven en gebruiken daarom alleen de beste technieken.

Zo kunt u een CT, inspanningstest of hartkatheterisatie krijgen. Als enige in de regio kunnen wij de doorbloeding van het hart meten door middel van een PET-CT scan met rubidium. We werken goed samen met het St. Jansdal en UMC Utrecht. Onze cardiologen werken vaak samen met een cardioloog in opleiding. Zo kunnen wij u de beste zorg geven, nu en in de toekomst.

Bij Meander zorgen we er ook voor dat u als patiënt bewust bent van wat u zelf kunt doen. Om aan te sterken, en de kans op een hartinfarct te verkleinen. Zoals stoppen met roken, gezond eten, bewegen en uw medicijnen goed innemen. Onze cardiologen op de polikliniek hebben veel ervaring met screenen van familieleden van patiënten met hartklachten.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Mevrouw Anthoni
Mevrouw Anthoni
“Ik kwam voor een longpunctie en lag onder de CT-scan toen ik plots een hartinfarct kreeg. Ik ben direct gedotterd. Fantastisch dat er in zo’n acute situatie zo snel gehandeld is. Het team redde niet alleen mijn hart, maar ook mijn leven.”