specialisme

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Meander zijn specialisten in beweging en houding. Zij zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren.

Daarom Meander

  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Korte lijnen naar specialisten
  • Kennis over en ervaring met klinische en poliklinische behandelingen
Terug

Fysiotherapie in Meander Medisch Centrum

De fysiotherapeuten ondersteunen u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten. De behandelingen zijn gericht op uw persoonlijke situatie en het doel dat u wilt bereiken. Tijdens de behandeling heeft u een vaste fysiotherapeut met wie u de voortgang kunt bespreken. 

Wanneer dat nodig is, kunnen we snel met uw behandelend specialist overleggen. Zo kunnen we u van de beste zorg voorzien. De behandelingen kunnen vóór, tijdens of gelijk na uw opname plaatsvinden. U kunt ook poliklinisch behandeld worden na verwijzing door een specialist.   

Lees meer over de vergoeding van uw fysiotherapiebehandeling.


Verwijzing nodig

  • U heeft een verwijzing nodig van een medisch specialist voor een afspraak bij de fysiotherapeut in Meander Medisch Centrum.
  • Als u een verwijzing heeft, kunt u bellen voor een afspraak naar 033 - 850 6070. Als wij de aanvraag al binnen hebben, bellen wij u voor de afspraak of u ontvangt een uitnodigingsbrief.
  • Het is mogelijk dat de medisch specialist u verwijst voor een eenmalig fysiotherapeutisch consult. Het verslag hiervan sturen wij naar de verwijzend arts met eventueel een behandeladvies.
  • Een serie behandelingen begint altijd met een intake en onderzoek. De zorgverlener voert een fysiotherapeutisch onderzoek uit, stelt een behandelplan op en legt verkregen gegevens vast in het patiëntendossier.
  • In geval van fysiotherapie op de afdeling Revalidatiegeneeskunde is een verwijzing nodig voor de revalidatiearts. 

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.7
Bekijk onze kwaliteit
15 december 2021

PreVit : conditie verbetering voor operatie leidt veilig tot kortere opname

Patiënten die met een goede conditie het ziekenhuis in gaan voor een operatie, lopen minder kans op complicaties en herstellen sneller. Veel van de opgenomen patiënten in Meander Medisch Centrum zijn kwetsbaar en ouder dan 75 jaar. Meander wil kwetsbare ouderen een goed gecoördineerde behandeling geven, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Een van de projecten die hierop aansluit is PreVit. Dit project heeft als doel de fysieke belastbaarheid van kwetsbare ouderen, voorafgaand aan een geplande operatie of behandeling, te optimaliseren. Lees verder

Foto van Rika de Graaf
Rika de Graaf
“Hier wordt naar je gekeken, hier word je gehoord. Het voelt heel vertrouwd. In Meander ben ik echt in goede handen.”