aandachtsgebied

Medische Immunologie

De medisch-immunoloog onderzoekt in het laboratorium of er een afwijking in uw afweersysteem (immuunsysteem) zit. Bijvoorbeeld met onderzoek naar allergieën, auto-immuunziekten, leukemie, lymfoom en andere aandoeningen van het bloed.

Terug

Medische Immunologie in Meander Medisch Centrum

Bij Medische Immunologie zoeken immunologen en analisten naar een afwijking in uw immuunsysteem (afweersysteem). Dit gebeurt in het laboratorium. Hier kunnen we onderzoeken we of u een bepaalde ziekte heeft, of hoe uw ziekte verloopt. Ook kunnen we zien of u een overactief immuunsysteem heeft, of uw immuunsysteem niet actief genoeg is, of dat er sprake is van kankercellen op het gebied van immuuncellen.

Voorbeelden zijn een allergie (zoals huisstofmijtallergie of berkenpollenallergie), auto-immuunziekten (zoals reuma, suikerziekte of coeliakie), immuundeficiënties (slechte weerstand bij infecties), leukemie of lymfoom (vormen van kanker).

Medische Immunologie bij Meander heeft het kwaliteitskeurmerk van de Raad voor Accreditatie. Een officieel kwaliteitskeurmerk voor het zorgvuldig omgaan met lichaamsmateriaal. Regelmatig worden wij hierop beoordeeld. U bent dus verzekerd van onderzoek van de hoogste kwaliteit en veiligheid.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. ir. C.A. (Carin) Koelman
Dr. ir. C.A. (Carin) Koelman Medisch immunoloog
“Als medisch immunoloog zorg ik voor betrouwbare laboratoriumuitslagen en heb ik overleg over immunologische ziektebeelden. Een breed en boeiend vakgebied!”