specialisme

Neurologie

Op de afdeling Neurologie behandelen we ziekten van de hersenen, zenuwen, spieren en het ruggenmerg. Zoals hoofdpijn, epilepsie of een beroerte. De neuroloog luistert naar u, doet onderzoek en kiest samen met u de juiste behandeling.

Daarom Meander

  • Aandacht voor alle kanten van uw ziekte
  • Multidisciplinaire zorg, bijvoorbeeld samen met KNF
  • Goede samenwerking met andere afdelingen en UMC Utrecht


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Neurologie in Meander Medisch Centrum

Bij neurologische klachten of aandoeningen komt u naar de afdeling Neurologie in Meander. Om de juiste diagnose te kunnen stellen luistert de neuroloog naar uw verhaal, stelt vragen en doet lichamelijk onderzoek. Soms alleen met een stemvork of reflexhamer, soms is verder onderzoek nodig. Zoals een ruggenprik, een spierzenuwonderzoek (EMG), een hersenfilmpje (EEG) of een scan (MRI of CT).

Door het onderzoek kunnen we de functie van uw hersenen, spieren en zenuwen in kaart brengen. En ontdekken of u bijvoorbeeld een rughernia, hersentumor of zenuw- of spieraandoening heeft. Voor het onderzoek werken we samen met de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Na het stellen van de diagnose gaan we met u in gesprek over de behandeling.

Als een operatie nodig is, staan onze neurochirurg of orthopedisch chirurg voor u klaar. Ook werken we tijdens behandelingen samen met fysio- en ergotherapeuten, revalidatieartsen, logopedisten en verpleegkundigen. Zij begeleiden u bij uw ziekte en geven de juiste voorlichting.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.7
Bekijk onze kwaliteit
2 oktober 2023

Eerste editie Meander Parkinson Parade groot succes!

Maar liefst 170 parkinsonpatiënten en hun naasten bezochten afgelopen zaterdag in Meander de eerste editie van de Parkinson Parade. Een laagdrempelig en leerzaam evenement, helemaal gericht op lifestyle: over het dagelijkse leven met de ziekte van Parkinson, zonder medicijnen of operaties. Lees verder