aandachtsgebied

Geheugenpolikliniek Neurologie

Geheugenproblemen komen ook voor op jongere leeftijd (onder de 70 jaar). Op de Geheugenpolikliniek Neurologie doen we onderzoek om uit te zoeken wat er aan de hand is en hoe we u het beste kunnen helpen.

Daarom Meander

  • Samenwerking medische psychologie, klinische geriatrie en psychiatrie
  • Voor jonge patiënten met geheugenproblemen
  • Nieuwste technieken: PET-CT Amyloid en ruggenprik

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Geheugenpolikliniek Neurologie in Meander Medisch Centrum

Geheugenstoornissen of andere cognitieve klachten, zoals vergeetachtigheid of concentratieproblemen, komen ook op jongere leeftijd voor. U komt dan naar de Geheugenpolikliniek van Neurologie. In 1 dag doet de arts onderzoek om te kijken wat er aan de hand is. En welke behandeling mogelijk is.

Het onderzoek bestaat uit een MRI van de hersenen, bloedonderzoek, geheugentesten, neurologisch onderzoek en het bespreken van de resultaten. Om te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt, werken we goed samen met de afdelingen Medische Psychologie, Klinische Geriatrie en waar nodig Psychiatrie.

Meander heeft, als 1 van de weinige ziekenhuizen, een Amyloid PET-CT om onderzoek te doen naar de ziekte van Alzheimer bij jongere patiënten. Ook kunt u bij ons een lumbaalpunctie (ruggenprik) krijgen als het nodig is om uw hersenvocht te onderzoeken.

Lees meer in onze folder Geheugenpolikliniek Neurologie.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. M.M. (Mirthe) Ponsen
Dr. M.M. (Mirthe) Ponsen Neuroloog
“Samen met deskundige collega's van verschillende disciplines lever ik multidisciplinaire zorg. Hierbij is er ook veel aandacht voor de niet-motorische aspecten van deze ziekten.”