specialisme

Medische Psychologie

U bent welkom bij Medische Psychologie om te praten over uw probleem als gevolg van een lichamelijke klacht. Wij gaan samen met u op zoek naar oplossingen, zodat u meer grip op uw klachten en het leven ervaart.Daarom Meander

  • Gericht op herstel van kracht en balans van de patiënt
  • Wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden
  • Kortdurende behandelingen


Terug

Medische Psychologie in Meander Medisch Centrum

Bij een behandeling in het ziekenhuis kan er veel op u afkomen. Dit kan belastend zijn voor uzelf en de mensen om u heen. Bij kinderen kunnen klachten of ziekte zelfs de ontwikkeling verstoren. Een medisch psycholoog kan hierbij helpen. De gesprekken voeren we (afhankelijk van leeftijd) alleen, maar als het nodig is ook met ouders erbij en/of bijvoorbeeld een partner of mantelzorger.  

De arts die u in het ziekenhuis behandelt, verwijst u door naar ons. U wordt na aanmelding uitgenodigd op de polikliniek voor een kennismakingsgesprek. We bespreken uw situatie, uw klachten en de gevolgen daarvan. Op basis van dit gesprek en uw hulpvraag geven wij een persoonlijk advies voor behandeling. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 7 tot 10 gesprekken.

Soms is een uitgebreider (neuro-)psychologisch onderzoek nodig. Dit gaat in overleg met u. Uiteraard kunnen we tijdens een opname ook in de kliniek langskomen. Wat u ons vertelt, wordt vertrouwelijk behandeld. De medisch psychologen hebben een beroepsgeheim.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht