specialisme

Revalidatiegeneeskunde

De revalidatieartsen en therapeuten van Revalidatiegeneeskunde zijn dé specialisten in het begeleiden van mensen met beperkingen. Het gaat hierbij om beperkingen als gevolg van ziekte, aangeboren aandoeningen of ongevallen.

Daarom Meander

Gespecialiseerde therapeuten werken:

  • in teamverband
  • aan uw persoonlijke doelen
  • op één van de grootste poliklinische revalidatieafdelingen van Nederland

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Revalidatiegeneeskunde in Meander Medisch Centrum

Het doel van de revalidatiebehandeling is om uw functioneren op fysiek, psychisch en maatschappelijk vlak te verbeteren.

Het behandelteam bestaat uit een revalidatiearts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een maatschappelijk werker, een medisch psycholoog, een diëtist, een instrumentmaker en een orthopedisch schoenmaker. Met welke behandelaars u te maken krijgt, hangt af van uw hulpvraag.

De afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum is één van de grootste poliklinische revalidatieafdelingen van Nederland. Het revalidatieteam kan daarom jong en oud helpen met een groot pakket poliklinische behandelingen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.0
Bekijk onze kwaliteit
12 november 2021

Meander en de Da Vinci kliniek werken succesvol samen bij behandeling van diabetische voeten

Zondag 14 november is het Wereld Diabetesdag. Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte en het aantal patiënten met diabetes groeit de afgelopen jaren explosief. Diabetespatiënten kunnen in Meander Medisch Centrum terecht voor behandeling. Als gevolg van diabetes kunnen patiënten wondjes aan de voet krijgen. Anderhalf jaar geleden heeft Meander het diabetische voetenspreekuur overgedragen aan de Da Vinci Kliniek, een focuskliniek voor complexe wondgenezing en hyperbare zuurstoftherapie. Zij houden spreekuur in Meander en werken hierbij nauw samen met de specialisten van Meander. De reacties op en resultaten van deze speciale samenwerking zijn tot op heden erg positief. Lees verder

Foto van Mevrouw van der Rijst-Vermeulen
Mevrouw van der Rijst-Vermeulen
“Het revalidatieteam was mijn reddingsboei. Ik kwam erachter dat ik aan het overleven was. Ik heb geleerd om dat anders te doen en dat geeft rust.”