ALS revalidatiebehandeling

ALS is een spierziekte die niet te genezen is. Het ALS-team van Meander is er om u en uw naasten zo goed mogelijk te ondersteunen bij de gevolgen van deze ziekte.

Terug

ALS revalidatiebehandeling in Meander Medisch Centrum

Het doel van de revalidatiebehandeling is dat uw kwaliteit van leven toeneemt. Daarnaast helpen we u om uw niveau van functioneren zo lang mogelijk vast te houden. Hierbij proberen we zoveel mogelijk naar uw wensen en die van uw naasten te luisteren.

U heeft regelmatig een afspraak met de revalidatiearts en de fysiotherapeut. Afhankelijk van uw situatie en wensen bekijken we per afspraak welke therapeuten we bij uw behandeling inzetten (bijvoorbeeld een ergotherapeut, logopedist, medisch maatschappelijk werker of psycholoog).


Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiƫnten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.