specialisme

Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is er voor alle zorg rondom uw kind. Van plas- en poepproblemen tot allergieën en astma. En van pasgeboren baby’s tot 18-jarigen. Ook hebben wij aandacht voor de invloed van de ziekte op het gezin.

Daarom Meander

  • Verschillende specialistische spreekuren
  • De beste zorg dicht bij huis
  • Aandacht voor het hele gezin

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Kindergeneeskunde in Meander Medisch Centrum

Bij Kindergeneeskunde staat de zorg voor uw kind centraal. Voor de juiste zorg op maat werken verschillende specialisten samen bij het zoeken naar de beste behandeling voor uw kind. In Meander kijken we ook naar wat dit voor jullie leven als gezin betekent. En hoe u daar als ouder mee om kunt gaan.

Als ouder mag u zoveel mogelijk bij uw kind blijven en mogen jullie altijd meebeslissen over de zorg. In Meander Moeder Kind kunt u als ouder zelfs 24 uur per dag bij uw pasgeboren baby of opgenomen kind blijven. Ziek zijn is voor kinderen al vervelend genoeg. We zorgen daarom voor korte wachttijden, zodat uw kind snel geholpen kan worden via onze verschillende poliklinieken. Op de Spoedeisende Hulp hebben we zelfs speciale kinderkamers.

Voor een aantal klachten hebben we speciale poliklinieken. Bijvoorbeeld voor kinderen met diabetes, plas- of poepproblemen, eetproblemen, allergieën, obesitas, astma, hartklachten en hemangiomen.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

7.8
Bekijk onze kwaliteit
12 juli 2022

Onderzoek tilt artsenvisite op de kinderafdeling naar nog hoger niveau

Op de afdeling kindergeneeskunde van Meander Medisch Centrum vindt van maandag tot en met vrijdag op de patiëntenkamer de artsenvisite plaats: een overleg over de voortgang en het behandelplan met het kind, de ouders, artsen en verpleegkundigen. Recent is op deze afdeling een zogenaamd actieonderzoek afgerond naar ‘Hoe te leren van de dagelijkse visitepraktijk’. Middels dit onderzoek is ontdekt hoe deelnemers aan de visite met en van elkaar kunnen leren om nog meer duidelijkheid voor zowel de ouders en patiënt als voor de zorgprofessionals te creëren. Lees verder