specialisme

Kindergeneeskunde

Kindergeneeskunde is er voor alle zorg rondom uw kind. Van plas- en poepproblemen tot allergieën en astma. En van pasgeboren baby’s tot 18-jarigen. Ook hebben wij aandacht voor de invloed van de ziekte op het gezin.

Daarom Meander

  • Verschillende specialistische spreekuren
  • De beste zorg dicht bij huis
  • Aandacht voor het hele gezin

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Kindergeneeskunde in Meander Medisch Centrum

Bij Kindergeneeskunde staat de zorg voor uw kind centraal. Voor de juiste zorg op maat werken verschillende specialisten samen bij het zoeken naar de beste behandeling voor uw kind. In Meander kijken we ook naar wat dit voor jullie leven als gezin betekent. En hoe u daar als ouder mee om kunt gaan.

Als ouder mag u zoveel mogelijk bij uw kind blijven en mogen jullie altijd meebeslissen over de zorg. In Meander Moeder Kind kunt u als ouder zelfs 24 uur per dag bij uw pasgeboren baby of opgenomen kind blijven. Ziek zijn is voor kinderen al vervelend genoeg. We zorgen daarom voor korte wachttijden, zodat uw kind snel geholpen kan worden via onze verschillende poliklinieken. Op de Spoedeisende Hulp hebben we zelfs speciale kinderkamers.

Voor een aantal klachten hebben we speciale poliklinieken. Bijvoorbeeld voor kinderen met diabetes, plas- of poepproblemen, eetproblemen, allergieën, obesitas, astma, hartklachten en hemangiomen.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.0
Bekijk onze kwaliteit
1 juni 2021

Kinderdiabetes erkend als topklinische functie

Meander Medisch Centrum heeft een nieuwe topklinische functie: Kinderdiabetes. De Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft de diabeteszorg voor kinderen in Meander officieel erkend. Kinderdiabetes is een groeiend specialisme. Elke 25 jaar verdubbelt het aantal kinderen met type 1 diabetes. De behandeling van dit type kinderdiabetes vindt in Meander plaats volgens de nieuwste inzichten en technieken, met bijzondere aandacht voor de psychosociale impact van deze chronische ziekte voor de patiënten en hun familie. Het kinderdiabetesteam van Meander houdt zich, naast onderzoek en onderwijs, bezig met innovatie, waarbij de nadruk vooral ligt op de eigen regie van de patiënt. Lees verder