aandachtsgebied

Plas- & poeppoli

Op de Plas- & poeppoli helpen wij kinderen tussen 4 en 18 jaar die plasproblemen of ontlastingsproblemen hebben. Een team van verschillende specialisten kijkt samen naar de best mogelijke behandeling voor uw kind.

Daarom Meander

  • Gespecialiseerde therapeuten in zindelijkheidsproblemen bij kinderen
  • Team van verschillende specialisten
  • Trainingen voor kinderen én ouders


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Plas- & poeppoli in Meander Medisch Centrum

Heeft uw kind last van bijvoorbeeld ontlastingsproblemen of terugkerende urineweginfecties? Of kan uw kind plas of poep niet ophouden (incontinentie)? Dan kunnen wij uw kind helpen op de Plas- & poeppoli. Ook behandelen wij afwijkingen van de urinewegen of nieren. Bij Meander geven we duidelijke adviezen en training voor kinderen. Zoals groepsconsulten op kinderniveau: de plasklas en de poepklas.

Na verwijzing krijgt u diverse vragenlijsten over het plas- en poepgedrag van uw kind, die u voor uw eerste bezoek invult. Uw kind krijgt begeleiding van therapeuten die opgeleid zijn in zindelijkheidsproblemen bij kinderen. Om te zorgen dat uw kind de beste behandeling krijgt, werken we samen met verschillende specialisten. Een kinderbekkenfysiotherapeut, medisch psycholoog, maatschappelijk werker, uroloog, kindercontinentietherapeut en kinderarts zoeken samen naar een geschikte oplossing.

Ons team werkt nauw samen met de afdeling Kinderurologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en de Poeppoli van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Door het trainen van jeugd- en huisartsen en het opleiden van kinderartsen zorgen we ook voor de beste behandelaars van de toekomst.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. B. (Babette) Peeters
Dr. B. (Babette) Peeters Kinderarts
“De veerkracht en openheid van kinderen, ook in minder leuke situaties, maken dit vak voor mij zo speciaal.”