aandachtsgebied

Allergie en astma bij kinderen

Als uw kind (mogelijk) last heeft van een allergie of astma, kan een kinderarts helpen. Met de juiste behandeling en goede adviezen zorgen we ervoor dat de klachten verminderen, of niet erger worden.

Daarom Meander

  • Aandacht voor de invloed van een behandeling op uw kind
  • Oog voor wat uw kind nog wél mag en kan
  • Samen beslissen over de juiste zorg op maat voor uw kind


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Allergie en astma bij kinderen in Meander Medisch Centrum

Heeft uw kind mogelijk astma of een allergie? In Meander hebben we speciale spreekuren, waarbij we samen kijken welke onderzoeken en behandelingen nodig zijn. Als er dingen zijn die uw kind niet meer mag of kan door astma of een allergie, dan hebben wij aandacht voor de gevolgen hiervan voor uw kind en het gezin. Om te zorgen dat de invloed van de ziekte op uw kind zo klein mogelijk blijft, kiezen we alleen voor een behandeling als die écht nodig is.

Als ouder kunt u veel vragen hebben over astma of het dieet van uw kind bij een voedselallergie. Wat moet ik in huis veranderen? Welke medicijnen heeft mijn kind nodig? Mag mijn kind zich wel inspannen? Wat voor dieet heeft mijn kind nodig? Met al deze vragen kunt u terecht op het speciale voedselallergiespreekuur of luchtwegspreekuur voor kinderen. Hier beantwoorden wij uw vragen.

Bij voedselallergieën en astma werkt onze afdeling Kindergeneeskunde nauw samen met andere specialismen binnen Meander. Bijvoorbeeld met KNO, Dermatologie, Fysiotherapie, Diëtetiek en Medische Psychologie. Ook werken we samen met het Amsterdam UMC, UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Door onderzoek te doen zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten als het gaat om allergieën.


Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. M.F. (Maartje) van Velzen
Drs. M.F. (Maartje) van Velzen Kinderarts
“Elk kind is anders. Natuurlijk varieert de leeftijd, maar ook elke klacht en elke (gezins)situatie vraagt om een eigen aanpak.”