aandachtsgebied

Neonatologie

Is jullie kind ziek na de geboorte thuis of in Meander? Of is het te vroeg geboren? Dan is er de Moeder Kind-afdeling waar ons neonatologieteam extra medische extra zorg biedt. Door de speciale moeder-kindkamers zijn jullie altijd samen.

Daarom Meander

  • Zorg gericht op de hele familie
  • Moeder en kind blijven bij elkaar
  • Nazorg voor baby’s na neonatale IC


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Neonatologie in Meander Medisch Centrum

Neonatologie staat voor zorg voor vroeggeboren of zieke baby’s (zuigelingen). Op de afdeling Zuigelingen van Meander Moeder Kind (C1) worden deze kwetsbare baby’s opgenomen. In de eerste week na de geboorte komen moeder en kind samen op een kamer. Als het kan scheiden we jullie als gezin zo weinig mogelijk. Dat bevordert de band en het herstel.

Dit noemen we onze gezinsgerichte zorg. Als ouders worden jullie intensief betrokken bij de dagelijkse zorg en behandeling van jullie kind. Zo raken jullie vertrouwd met de zorg voor jullie baby en met elkaar. Uit ervaring weten we dat ouders daarna beter zijn voorbereid op het ontslag na een, soms lange, opname.

Bij Meander hebben we ook een Post IC High Care-afdeling. Hier geven we medische zorg aan baby’s die op een neonatale intensive care (IC) hebben gelegen. We zijn ook een erkende opleiding voor High Care Neonatologieverpleegkundigen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.3
Bekijk onze kwaliteit
Foto van Drs. C.A. (Lotje) Dalen Meurs-van der Schoor
Drs. C.A. (Lotje) Dalen Meurs-van der Schoor Kinderarts-neonatoloog
“Het geeft me elke dag weer erg veel voldoening om de beste zorg te leveren aan zieke en te vroeg geboren baby’s.”