Meander Moeder Kind

Meander Moeder Kind is een speciale afdeling voor moeder en  kind samen, in de kwetsbare fase van geboorte of ziekte. Jullie blijven zoveel mogelijk bij elkaar op de kamer en krijgen als gezin extra aandacht en begeleiding.

Daarom Meander

  • Alle zorg voor het gezin op 1 kamer
  • Gezondheid en ontwikkeling van jullie kind centraal
  • Goede samenwerking met andere zorgverleners, van zwangerschap tot puberteit

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Meander Moeder Kind in Meander Medisch Centrum

Onze afdelingen Kraam- en Verloskunde, Neonatologie en Kindergeneeskunde vormen samen Meander Moeder Kind. Speciaal voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap, en hun kinderen van 0 tot 18 jaar. Bij ons blijven moeder en kind altijd bij elkaar op de kamer. Deze privékamers zijn daarom ingericht op de zorg voor het hele gezin.

Bij Meander is een natuurlijke keizersnede (gentle sectio) mogelijk. De hechting tussen moeder en kind staat bij ons centraal. Op de kraamafdeling is er ook veel aandacht voor de partner. De zorg voor jullie baby pakken jullie samen met ons op. Zo is er bijna dagelijks een lactatiekundige aanwezig voor advies.

Doordat onze specialisten samenwerken op 1 afdeling, kunnen we gemakkelijk overleggen en jullie zo snel mogelijk helpen. Ook is rooming-in mogelijk, waardoor uw partner of een ander gezinslid op de kamer kan blijven slapen. Zo zorgen we ervoor dat jullie je als gezin zo comfortabel mogelijk voelen.

Heeft u een vraag voor de afdeling Meander Moeder Kind?

U kunt deze eenvoudig stellen via ons webformulier.

Kijkje op de afdeling

Bent u benieuwd hoe onze verloskamers, zwangerenkamers, onderzoekskamers en moeder-kindkamers er uit zien? Kom dan naar onze voorlichtingsavond ‘Hoe bevalt het?’. Op welke avonden de voorlichting gegeven wordt, ziet u via dit webformulier, meld u aan!

Daarnaast kunt u alvast een kijkje nemen via deze 360 graden foto’s die we hebben genomen op onze afdeling. 

Meld u aan voor een rondleiding!

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.8
Bekijk onze kwaliteit
4 december 2023

Geboortecentrum Amersfoort geopend

Bevallen in een ontspannen sfeer, in een kamer met een bevalbad en lachgas om de pijn te verlichten, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Dat kan sinds maandag 4 december in het Geboortecentrum Amersfoort. Lees verder

Foto van Dunja Engelbracht
Dunja Engelbracht
“Mijn kinderen zijn alle twee in Meander geboren. Het team gaf mij beide keren het gevoel dat je niks te veel vraagt. Na de keizersnede van mijn tweede kindje maakte ik een selfie met het team; een bijzondere foto die bij ons de boeken ingaat.”