aandachtsgebied

Zwangerschap

Als zwangere krijgt u in Meander de beste zorg. Ons team begeleidt en behandelt u tijdens deze bijzondere periode. Bijvoorbeeld met spreekuren op maat en prenataal onderzoek. Samen met u beslissen we over uw zorgpad.

Daarom Meander

  • We werken samen met uw eigen verloskundige
  • Bij Meander Moeder en Kind staat u als zwangere centraal
  • Optimale begeleiding tijdens gespecialiseerde spreekuren

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Zwangerschap in Meander Medisch Centrum

Een zwangerschap is een bijzondere tijd. Samen maken we beslissingen over het zorgpad dat past bij uw wensen. Zo werken we als dat kan samen met uw eigen verloskundige, zodat u niet voor alles naar het ziekenhuis hoeft. Tijdens uw zwangerschap onderzoeken we u en volgen we de groei van uw baby in de buik. Bijvoorbeeld met specialistische (3D) echo’s.

Ontstaan er complicaties tijdens uw zwangerschap, zoals diabetes, of een hoge bloeddruk? Dan staat ons multidisciplinaire team van gynaecologen, verloskundigen en gespecialiseerd verpleegkundigen voor u klaar. Ook is er bij psychische klachten de speciale POP-poli. En als het nodig is, kunt u worden opgenomen op onze afdeling Moeder en Kind.

Tijdens een spreekuur op maat bespreken we uw vragen en het verloop van uw zwangerschap. Bijvoorbeeld over borstvoeding geven, een bevalling in het ziekenhuis en mogelijke pijnstilling tijdens uw zwangerschap en bevalling. Bij Meander bieden we speciale voorlichtingsspreekuren en poliklinieken waarbij we bijvoorbeeld naar uw levensstijl kijken. Zoals de Stoppen met roken polikliniek.

Kijkje op de afdeling

Bent u benieuwd hoe onze verloskamers, zwangerenkamers, onderzoekskamers en moeder-kindkamers er uit zien? Kom dan naar onze voorlichtingsavond ‘Hoe bevalt het?’. Op welke avonden de voorlichting gegeven wordt, ziet u via dit webformulier, meld u aan!

Daarnaast kunt u alvast een kijkje nemen via deze 360 graden foto’s die we hebben genomen op onze afdeling.

Meld u aan voor een rondleiding!

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van V.L. (Valerie) Stoter
V.L. (Valerie) Stoter Klinisch verloskundige en physician assistent in opleiding
“Het magische proces van zwangerschap en bevalling verrast mij elk moment weer. Dit maakt dat ik mijn werk met veel enthousiasme en passie uitvoer.”
4 december 2023

Geboortecentrum Amersfoort geopend

Bevallen in een ontspannen sfeer, in een kamer met een bevalbad en lachgas om de pijn te verlichten, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Dat kan sinds maandag 4 december in het Geboortecentrum Amersfoort. Lees verder