Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Een bevalling doet pijn. Wel zijn er allerlei manieren om minder pijn te hebben tijdens de bevalling. Met en zonder medicijnen.

Terug

Pijnbestrijding tijdens de bevalling in Meander Medisch Centrum

Als u in Meander bevalt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk om minder pijn te ervaren tijdens de bevalling. Ten eerste begeleiden we u en geven we u tips om de pijn zo goed mogelijk op te vangen.

In overleg met uw verloskundige of arts kunt u kiezen voor pijnbehandeling met medicijnen. Bijvoorbeeld een ruggenprik. Dat is een injectie met pijnstilling in uw onderrug. Een andere optie is remifentanil. Dit is een morfineachtige pijnstilling via een infuus.

Bij Meander vinden wij het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alle voor- en nadelen van pijnbestrijding bij de bevalling. Zo kunt u onder onze deskundige begeleiding een goede keuze maken.

Kijk voor meer informatie over omgaan met pijn tijdens de bevalling op de website 'De Verloskundige' of 'De Gynaecoloog'; zie de websites onderaan deze pagina.

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Het kan rust geven als u zich thuis al verdiept in de verschillende soorten pijnbestrijding tijdens de bevalling. Wij informeren u uitgebreid over alle voor- en nadelen, met heldere informatie in onze folders. We vertellen u waar u rekening mee moet houden.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

In Meander zorgen we graag voor u. Niet alleen met medische zorg, maar ook met alles eromheen wat uw opname bij ons prettiger kan maken. Zo zijn we een gezond en dus rookvrij ziekenhuis. Daarnaast kunt u als partner of naaste vaak blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in). Op die manier kunt u steun bieden tijdens de bevalling.

Weer thuis? Goed begeleid

Sommige medicijnen kunt u beter niet innemen zodra u borstvoeding geeft. U krijgt hiervoor advies van ons, zodat u op de hoogte bent van alle risico’s. Ook helpen wij u met het geven van borstvoeding na de bevalling. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.