specialisme

Verloskunde (Kraamafdeling)

Onze verloskundigen zijn er voor u in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. In deze bijzondere en soms spannende tijd krijgt u persoonlijke begeleiding en hoge kwaliteit zorg op maat.

Daarom Meander

  • Alle zorg voor het gezin op één kamer
  • Uw wensen staan centraal
  • Hoge patiënttevredenheid

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Verloskunde (Kraamafdeling) in Meander Medisch Centrum

Op de afdeling Verloskunde (Obstetrie), ofwel de Kraamafdeling, draait alles om zwangerschap en geboorte. Onze verloskundigen werken nauw met elkaar samen, zodat er snel gehandeld kan worden als dat nodig is. En uw geboortewensen staan bij ons centraal. Wij doen ons uiterste best om, waar mogelijk, uw geboorteplan te volgen. Zo zorgen wij ervoor dat u zoveel mogelijk op uw gemak bent.

Ook zijn er in Meander verschillende mogelijkheden om de bevalling prettiger te maken voor u. Bijvoorbeeld met een baarkruk of skippybal. Ook kunt u bevallen in een verlosbed, waardoor u verschillende houdingen kunt aannemen.

Moeder en kind krijgen de zorg die nodig is op dezelfde kamer. Hierdoor bent u nooit gescheiden van uw kind. Ook uw partner kan 24 uur aanwezig zijn in dezelfde kamer en daar ook overnachten (rooming-in).

Kijkje op de afdeling

Bent u benieuwd hoe onze verloskamers, zwangerenkamers, onderzoekskamers en moeder-kindkamers er uit zien? Kom dan naar onze voorlichtingsavond ‘Hoe bevalt het?’. Op welke avonden de voorlichting gegeven wordt, ziet u via dit webformulier, meld u aan!

Daarnaast kunt u alvast een kijkje nemen via deze 360 graden foto’s die we hebben genomen op onze afdeling.

Meld u aan voor een rondleiding!

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.9
Bekijk onze kwaliteit
4 december 2023

Geboortecentrum Amersfoort geopend

Bevallen in een ontspannen sfeer, in een kamer met een bevalbad en lachgas om de pijn te verlichten, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Dat kan sinds maandag 4 december in het Geboortecentrum Amersfoort. Lees verder

Foto van Dunja Engelbracht
Dunja Engelbracht
“Mijn kinderen zijn alle twee in Meander geboren. Het team gaf mij beide keren het gevoel dat je niks te veel vraagt. Na de keizersnede van mijn tweede kindje maakte ik een selfie met het team; een bijzondere foto die bij ons de boeken ingaat.”