aandachtsgebied

Bevalling

Een bevalling is een waardevol moment. Daarom luisteren wij goed naar jullie wensen. We maken de bevalling zo comfortabel mogelijk en zorgen na de bevalling voor jullie als gezin.

Daarom Meander

  • Moderne bevalkamer met comfortabele hulpmiddelen
  • Zorg door een ervaren team dat luistert naar jullie wensen
  • Aandacht voor huid-op-huidcontact met beide ouders


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Bevalling in Meander Medisch Centrum

De geboorte van een baby is heel bijzonder. In Meander proberen wij de bevalling zo comfortabel mogelijk te maken. U kunt zelf kiezen om in het ziekenhuis te bevallen met uw eigen verloskundige en kraamverzorgende. Of een ziekenhuisbevalling is nodig om een medische reden. U kunt bij ons zelf aangeven hoe u graag wilt bevallen. Wij luisteren naar alle wensen. Een natuurlijke bevalling is dankzij de draadloze CTG in vele houdingen mogelijk. Bijvoorbeeld op een baarkruk. 

Als een natuurlijke bevalling niet mogelijk is, staat een team van specialisten klaar voor een keizersnede. Het kan zijn dat u dan een natuurlijke keizersnede (gentle sectio) krijgt. Bij een natuurlijke keizersnede kunnen jullie meekijken tijdens de bevalling en hebben wij aandacht voor huid-op-huidcontact.

Na de bevalling hebben jullie samen een eigen kamer en worden jullie niet meer van jullie kind gescheiden. Hier krijgen jullie alle zorg die nodig is. De partner wordt ook zoveel mogelijk betrokken om te helpen in de zorg. Onze zorg is echt gericht op het hele gezin. De lactatiekundige kan alles vertellen over borstvoeding en advies geven.

Kijkje op de afdeling

Bent u benieuwd hoe onze verloskamers, zwangerenkamers, onderzoekskamers en moeder-kindkamers er uit zien? Kom dan naar onze voorlichtingsavond 'Hoe bevalt het?’. Op welke avonden de voorlichting gegeven wordt, ziet u via dit webformulier, meld u aan!

Daarnaast kunt u alvast een kijkje nemen via deze 360 graden foto’s die we hebben genomen op onze afdeling.

Meld u aan voor een rondleiding!

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van J. (Jolanda) Nonkes
J. (Jolanda) Nonkes Klinisch verloskundige
“Ik vind het belangrijk dat een vrouw en haar partner goed terug kunnen kijken op de geboorte van hun kind.”
4 december 2023

Geboortecentrum Amersfoort geopend

Bevallen in een ontspannen sfeer, in een kamer met een bevalbad en lachgas om de pijn te verlichten, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Dat kan sinds maandag 4 december in het Geboortecentrum Amersfoort. Lees verder