aandachtsgebied

Geheugenpolikliniek Geriatrie

De Geheugenpolikliniek Geriatrie is er voor ouderen met geheugenproblemen. Zoals vergeetachtigheid of dementie. We doen onderzoek naar uw klachten om de juiste diagnose te kunnen stellen. Uw familie of naasten mogen hierbij zijn.

Daarom Meander

  • Verschillende specialisten werken samen voor de beste behandeling
  • Onderzoeken zoveel mogelijk op 1 ochtend
  • Zorgplan op basis van uw eigen wensen


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Geheugenpolikliniek Geriatrie in Meander Medisch Centrum

Meander heeft 2 geheugenpoliklinieken: 1 voor Geriatrie en 1 voor Neurologie. Uw huisarts besluit naar welke polikliniek u verwezen wordt. Op de Geheugenpolikliniek Geriatrie onderzoekt de klinisch geriater uw vergeetachtigheid en de oorzaak daarvan. De klinisch geriater werkt samen met de medisch psycholoog, verpleegkundige en fysiotherapeut. En op de afdeling met de maatschappelijk werker en activiteitentherapeut.

Het uitgebreide onderzoek vindt plaats in het Geriatrisch Dagcentrum. In 1 ochtend onderzoeken we uw geheugenklachten en de mogelijke oorzaak. Na het onderzoek krijgen u en uw naasten advies voor verdere ondersteuning en begeleiding. Soms schrijven we medicijnen voor, zoals de rivastigminepleister bij alzheimer.

Krijgt u de diagnose dementie? Dan komt u in overleg met de geriater terug op de polikliniek Geriatrie. Om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen, zetten wij casemanagers dementie in die u thuis begeleiden.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Drs. M.D.M. Romijn
Drs. M.D.M. Romijn Klinisch geriater
“Samen puzzelen naar een oplossing voor een probleem vind ik de mooiste uitdaging!”