aandachtsgebied

Diabetes (suikerziekte)

Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte. Er zit dan te veel suiker in het bloed, waardoor uw bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht is. Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan het hormoon insuline.

Daarom Meander

  • Team voor diabeteszorg met verschillende specialisten
  • Modernste technologie in diabeteszorg
  • Experts in diabetes-voetzorg met hyperbare zuurstoftherapie

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Diabetes (suikerziekte) in Meander Medisch Centrum

Diabetes (officieel diabetes mellitus) noemen we ook wel suikerziekte. Er zijn verschillende soorten diabetes. De meest voorkomende is diabetes type 2. Ook diabetes type 1, LADA, MODY en zwangerschapsdiabetes zijn bekende vormen. Bij zwangeren met diabetes houden we de gezondheid van moeder en baby goed in de gaten.

Ook kinderen kunnen diabetes krijgen. Kinderen met diabetes worden door de kinderarts behandeld in het STZ Expertisecentrum. Als kinderen met diabetes 18 jaar worden, zorgt de transitiepoli voor een soepele overgang naar de volwassenen diabetespoli.

Als gevolg van diabetes kunnen wondjes aan de voet ontstaan. Dit noemen we diabetische voetwonden. Op de Da Vinci-afdeling van Meander zijn we gespecialiseerd in het behandelen van diabetische voetwonden met hyperbare zuurstoftherapie. De hoeveelheid zuurstof in uw lichaam wordt dan weer aangevuld. Zo kan de wond genezen.

Via een digitaal logboek werken alle zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling, intensief samen. Zoals de internist, diëtist en medisch psycholoog. Maar ook huisartsen in de regio Eemland. Ook doen wij actief mee aan wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor krijgen onze patiënten de nieuwste behandelingen, zoals sensoren en de nieuwste insulinepompen.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht