aandachtsgebied

Neuro-oncologie

Bij kanker van het zenuwstelsel, zoals een tumor in de hersenen of het ruggenmerg, komt u bij de neuro-oncoloog. Onze gespecialiseerde artsen helpen u met de juiste diagnose en behandeling.

Daarom Meander

  • Veel samenwerking met andere specialismen in Meander
  • Nauwe samenwerking met UMC Utrecht
  • U heeft snel toegang tot zorg


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Neuro-oncologie in Meander Medisch Centrum

Neuro-oncologie is er voor de diagnose en behandeling van kanker van het zenuwstelstel. Bijvoorbeeld tumor in de hersenen of het ruggenmerg. Dit kunnen ook uitzaaiingen zijn van kanker ergens anders in het lichaam. U krijgt zorg van neurologen die gespecialiseerd zijn op het gebied van kanker in het zenuwstelsel.

De neuroloog werkt nauw samen met andere specialismen, zowel binnen Meander als daarbuiten. Zoals de oncologen en longartsen in Meander en de neuro-oncologen, neurochirurgen en radiotherapeuten in het UMC Utrecht. We nemen hiervoor wekelijks deel aan verschillende oncologische overleggen. Zowel in Meander als in het UMC Utrecht.

Foto van Dr. N.A. (Nora) Visser
Dr. N.A. (Nora) Visser Neuroloog
“Omdat naast onderzoek het verhaal van de patiënt een van de belangrijkste pijlers is bij het komen tot een diagnose, is contact met de patiënt erg belangrijk.”
Ondersteuningsconsulenten

Leven met en begeleiding bij kanker

Kanker doet veel met je, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. Om daar beter mee om te gaan, kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Dit kan zowel tijdens als na de behandeling.

Lees verder
15 mei 2023

Meander organiseert succesvol Smaakcafé voor oncologiepatiënten

Afgelopen zaterdag vond in Meander Medisch Centrum het eerste Smaakcafé voor oncologiepatiënten plaats. Vijf patiënten kregen samen met een naaste een kookworkshop van de koks van Meander. Lees verder

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.6
Kwaliteit en veiligheid