aandachtsgebied

Multiple sclerose (MS)

Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte. Hierbij ontstaan (acute) ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Meander heeft speciale aandacht voor patiënten met MS. Samen met u kiezen we de juiste behandeling.

Daarom Meander

  • Behandeling op maat voor iedere patiënt
  • Samenwerking tussen verschillende specialismen
  • Een vaste zorgverlener en laagdrempelig contact

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Multiple sclerose (MS) in Meander Medisch Centrum

De precieze oorzaak van de ziekte MS is nog steeds onbekend. Wel weten we dat de acute ontstekingen in uw centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) uw zenuwen kunnen beschadigen. En u hierdoor klachten kunt krijgen zoals slecht zien, vermoeidheid, verlamming en duizeligheid. Ook ontdekken we steeds meer over de verschillende fasen van de ziekte.

In de eerste fase kan uw lichaam de acute ontstekingen, ook wel schubs of aanvallen genoemd, vaak zelf nog herstellen. Bij de progressieve vormen van MS ontstaat er blijvende schade aan uw zenuwen. Bij Meander proberen we met de juiste behandeling uw ziekte te vertragen. En de kans op nieuwe ontstekingen te verkleinen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een behandeling met medicijnen krijgen, via injecties, tabletten of een infuus. Daarnaast staan onze neurologen voor u klaar. Samen met artsen en verpleegkundigen van andere afdelingen bieden ze u de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Bijvoorbeeld revalidatie op onze afdeling Revalidatiegeneeskunde.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. M.H. (Madeleine) Klieverik-Sombekke
Dr. M.H. (Madeleine) Klieverik-Sombekke Neuroloog
“Ik hoop met persoonlijke begeleiding en een breed palet aan behandelmogelijkheden het verschil te maken, samen met ons hele MS-team.”