aandachtsgebied

Spier- en zenuwziekten

Een ziekte van de spier of de zenuw is een neuromusculaire aandoening. Voorbeelden zijn polyneuropathie, myasthenia gravis of myositis. De zenuwen geven signalen dan slecht door aan de huid of de spieren. Of de spieren zelf doen het niet goed. Met als mogelijke gevolgen minder kracht, minder gevoel, pijn of benauwdheid.

Daarom Meander

  • Nauwe samenwerking met andere afdelingen voor snelle diagnose
  • Ervaren specialisten in spier- en zenuwziekten
  • Onderzoeken op afdeling Klinische Neurofysiologie


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Spier- en zenuwziekten in Meander Medisch Centrum

Met meer dan 600 neuromusculaire ziekten , kan het soms een puzzel zijn om te achterhalen om welke ziekte het bij u gaat. Samen met andere specialismen, zoals Reumatologie, Interne Geneeskunde en Longziekten, stellen we zo snel mogelijk een diagnose. En doen we een voorstel voor een geschikte behandeling.

De onderzoeken voor uw aandoening zijn vaak op de afdeling Klinische Neurofysiologie. Omdat elke patiënt anders is, krijgt u zorg op maat en wordt er gekeken naar wat helpt voor u. Met bijvoorbeeld medicijnen of een verwijzing naar de Revalidatiearts, kunnen wij helpen uw klachten te verminderen.

De oorzaak van een neuromusculaire ziekte kan erfelijk zijn. Soms worden de klachten veroorzaakt door een ziekte die ook op andere plekken in het lichaam problemen geeft, zoals vasculitis.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht
Foto van Dr. S. (Sanne) Piepers
Dr. S. (Sanne) Piepers Neuroloog
“Dat we acute en chronische zorg combineren en patiënten ontmoeten van jong tot oud, maakt dit vak voor mij het mooiste dat er is.”