specialisme

Longgeneeskunde

Longgeneeskunde is het specialisme wat zich bezighoudt met onderzoek, behandelen en voorkomen van longziekten. Onze longartsen kiezen samen met u voor een behandeling op maat.

Daarom Meander


  • Goede samenwerking met specialisten en huisartsen
  • Continu verbetering van zorg en nieuwste technieken
  • Zorg op maat voor elke patiënt


Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

Terug

Longgeneeskunde in Meander Medisch Centrum

Met longklachten bent u bij het specialisme Longgeneeskunde in handen van gespecialiseerde longartsen. De longarts is betrokken bij het grootste deel van het zorgproces. Van het onderzoeken (via bijvoorbeeld longfunctieonderzoek) en vaststellen van de ziekte, tot en met de behandeling. In Meander maken we gebruik van de nieuwste behandelingen. Zoals immuuntherapie, doelgerichte therapie, biologicals en behandelingen voor COVID-19 patiënten met aanhoudende longklachten.

Zorg op maat betekent ook dat we samen kijken naar de effecten van de ziekte en behandeling op uw dagelijks leven. Volgt u longrevalidatie, dan krijgt u voorlichting over uw longziekte en hoe u daar het beste mee om kunt gaan. U krijgt dan hulp van een fysiotherapeut en goede begeleiding tijdens de revalidatie.

Ook doet Meander wetenschappelijk onderzoek, zodat we onze zorg blijven verbeteren. Omdat elke patiënt anders is, krijgt elke patiënt een behandeling die bij hem of haar past. Zo zorgen we ervoor dat u de best mogelijke behandeling krijgt.

Poliklinieken,
spreekuren & afdelingen

Bekijk het overzicht

Kwaliteit

Gemiddelde patiëntervaring

8.9
Bekijk onze kwaliteit
Jaarbijeenkomst longkanker uitnodiging
29 november 2023

Presentaties Jaarbijeenkomst Longkanker

Op 4 november 2023 vond de 7e editie plaats van de Jaarbijeenkomst Longkanker, een evenement van Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum. De presentaties zijn online terug te zien. Lees verder

Johan van de Weijer
“Door de coronasituatie was het druk op de afdeling. Toch merkte ik dat niet aan de aandacht die de verpleging voor me had. Ze vroegen steeds hoe het mij ging en luisterden naar mij.”